Teknoloji

Facebook aşkın ömrünü hesapladı

facebook yapay zekâ yuz tanima

Facebook önemli gün ve etkinlikler öncesinde ilginç veri çalışmaları paylaşmayı sürdürüyor. Şirketin Sevgililer Günü için yayınladığı rapor da bu geleneği sürdürüyor. Facebook’un ABD odaklı bu çalışmasında dikkat çeken ilk nokta, ABD’deki en büyük 50 şehir içinde bir ilişki yaşama ihtimalinin en az olduğu yer olarak San Francisco’nun gösterilmesi. Sosyal paylaşım sitesine göre, bir ilişki arayanlar için ABD sınırlarındaki en ideal şehir Colarado eyaletindeki Colarado Springs. San Francisco bekar erkek sayısının bekar kadın sayısını en fazla oranda aştığı şehir unvanını da taşırken, Memphis’te bekar kadınların oranı bekar erkek oranının bir hayli üzerine çıkıyor. Yüzde olarak en fazla bekar insan ise Detroit’te yaşıyor.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Bekarlara yönelik bu veriler dışında, Facebook’un araştırmasında Facebook ilişkilerinin ömrüne dair dikkat çekici saptamalar yer alıyor. Facebook Veri Bilimi ekibinden Bogdan State’e göre, sosyal ağ üzerinden duyurulan ilişkilerin yarısı, ilk üç ay atlatıldığı takdirde, 4 yıl veya daha uzun bir süre devam edebiliyor. Ayrılıkların mayıs ve haziran ayında zirveye ulaştığını belirten State, şubatta ayrılık sayısının dibe indiğini ifade ediyor. Şubatın bu durumunu Sevgililer Günü’ne bağlamak pek yanlış olmayacaktır.

2011 yılında ayrılıkların sayısının arttığına dikkat çeken State, o dönemde ABD ekonomisinde yaşanan sıkıntıların ayrılıkları tetiklemiş olabileceği ihtimalini ortaya atıyor. Facebook üzerinde pek çok ilişkinin sadece birkaç ay sürdüğünün altı çizilirken, ilk 3 ay eşiğini aşan çiftlerin daha uzun süre boyunca birlikte olma ihtimalinin yükseldiği de araştırmada vurgulanıyor.

İlgili >> Facebook Veri Bilimi, Facebook

İLGİLİ HABERLER