Teknoloji

Facebook artık fotoğraflara da çıkartma eklemeye izin veriyor

facebook-fotograf-cikartma-200215

Facebook mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger’da sohbetleri biraz daha renklendirmek için çıkartma kullanmaya başlamıştı. Çıkartmaların gördüğü ilgiden memnun kalan şirket, geçtiğimiz aralık ayında duyurduğu Stickered isimli uygulamayla kullanıcılara fotoğraflarını çıkartma ile kaplama ve bu fotoğrafları Facebook Messenger üzerinden paylaşma imkanı sunmuştu.

Facebook Stickered uygulaması önce Android’de daha sonra da iOS’te kullanıcılarla buluşmuştu. Fotoğrafları çıkartmalarla kaplama yönündeki girişimlerini bununla sınırlı tutmayan sosyal paylaşım sitesi, şimdi de iOS ve Android uygulaması aracılığıyla paylaşılan fotoğraflara çıkartma eklenmesini mümkün kıldı.

Artık iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla Facebook’a fotoğraf yüklerken fotoğrafın alt kısmında bir çıkartma ikonu belirleyecek. Kullanıcılar bu ikona dokunduklarında karşılarına çıkan ekrandan diledikleri çıkartmayı seçip fotoğrafa yerleştirebilecek. Fotoğrafa eklenen çıkartmanın konumu ve duruşuyla ilgili düzenleme yapılabilecek. Son anda fikir değiştirenler fotoğrafı yüklemeden önce çıkartmaları kaldırabilecek.

Fotoğraflara çıkartma özelliğinin önümüzdeki dönem içinde Facebook’un iOS ve Android uygulamalarına sahip tüm kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER