Manşetler

Facebook arama sonuçlarında herkese açık paylaşımları da gösteriyor

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-230415

Facebook sosyal ağ platformundaki arama deneyimini değiştirecek önemli bir adım attı ve toplam 2 trilyon paylaşım içinde de arama yapma imkanı sağlamaya başladı.

Facebook Graph Search Sosyal Ağ Araması servisini ilk olarak 2013 yılında çıkardığında arama işlevi sadece arkadaşlarınızın paylaşımları içinde arama yapma fırsatı sunuyordu. Artık herkese açık şekilde yapılmış paylaşımlar içinde de arama yapılabilecek.

Facebook’un konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, bundan böyle arama yaptığınızda en son yapılmış ve arama teriminizle ilgili herkese açık paylaşımları da, arkadaşlarınızın paylaşımlarıyla birlikte göreceğiniz kaydedildi. Ayrıca bir konu hakkında o anda dünyanın ne konuştuğunu hızlı şekilde anlamaya ve gürültüden sıyrılmaya yardımcı olmak için arama sonuçlarının düzenlendiği de eklendi.

Buna ek olarak bundan böyle mobil cihazlarda arama sayfasına bakarken aşağı doğru çekip bırakarak yenileme yapabilecek böylelikle en son paylaşımları da arama sonuçları içinde görebileceksiniz. Bu arada Facebook popüler bağlantılarla ilgili herkese açık paylaşımlara da göz atmak için yeni bir yöntem ekliyor. Ayrıca kullanıcıların herhangi bir paylaşımla ilgili popüler yorum ve sözleri de arama sonuçları içinde görülebilecek, böylelikle belirli bir konu hakkında genel bir bakış elde edilebilecek.

Arama işlevinin kapsamını genişletmek belki büyük bir fırsat gibi görülmeyebilir, ancak bunun insanların sosyal ağı kullanım şekillerinde önemli değişikliklere yol açabileceğini söylemek gerekiyor. Facebook bu yenilikle birlikte Twitter’a biraz daha benzeyecek. Sizi size, arkadaşlarınıza veya arkadaşlarınızın arkadaşlarına bağlı tutmak yerine, bundan böyle dünyanın bir konu hakkında Facebook üzerinde ne konuştuğunu görebileceksiniz.

Aslında bu yenilik biraz Twitter’ın yeni duyurduğu Moments özelliğini hatırlatıyor. Bunu bir de Facebook’un haber ve video gösterimine yönelik yeni girişimleriyle birleştirince, Facebook’un güncel olayların tartışılacağı bir platform hâline gelmek istediği görülüyor.

Facebook’un yenilenen arama motoru ABD’deki iPhone, Android ve web kullanıcılarına sunuldu.

İLGİLİ HABERLER