Teknoloji

Facebook’ta artık paylaşımlar da aranabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-paylasim-arama-091214

Facebook neredeyse iki yıl önce duyurduğu Sosyal Ağ Araması ile kullanıcılarına arkadaşlarının sosyal paylaşım sitesindeki davranışları üzerinden kapsamlı bir arama gerçekleştirme imkanı sağlamıştı. Şirket şimdi de arama ürünü için planladığı ikinci güncellemeyi hayata geçirdi. Söz konusu özellik ilk bakışta oldukça basit gözüktüğü için Facebook tarafından yeni hayata geçiriliyor olması kulağa şaşırtıcı geliyor. Facebook kullanıcıları artık arama özelliğinden faydalanarak Sayfalar ve diğer kullanıcılara ek olarak Facebook paylaşımları içinde de arama yapabiliyor.

Artık Facebook’un arama kutusuna bir anahtar kelime yazılmaya başladığında sosyal ağ otomatik olarak bazı anahtar kelimeleri listelemeye başlıyor. Örneğin arama kutusuna “Ayşe” ismi yazıldığı zaman Facebook otomatik tamamlama özelliğinden faydalanarak “Ayşe düğün” veya “Ayşe uludağ” gibi bazı anahtar kelime önerilerinde bulunuyor. Bu önerilerden birine tıklandığı zaman kullanıcılar söz konusu anahtar kelimelerin bulunduğu paylaşımları gösteren bir arama sonuç sayfasına yönlendiriliyor. Facebook kullanıcıları Sosyal Ağ Araması ile ağlarındaki kişilerle ilgili arama yapmayı sürdürebilecek. Facebook yetkilileri ise bu yeni arama yeteneğinin özellikle mobil cihazlar üzerinde iyi bir performans sergilemesini öngörüyor.

Facebook yeni arama özelliğinde öncelikli hedef olarak mobil kullanıcıları seçmiş olsa da, özellik ilk etapta masaüstünde kullanıcılarla buluştu. Öncelikli olarak ABD’deki Facebook üyelerinin faydalanabileceği bu yeni özellik, kısa bir süre sonra Facebook iOS uygulamasındaki yerini alacak. Birkaç hafta sürmesi beklenen ABD içindeki dağıtım sürecinin tamamlanmasıyla birlikte sıra diğer ülkelere ve Android’e gelecek.

İLGİLİ HABERLER