Manşetler

Facebook 4 Nisanda Android ile ilgili bir duyuru yapacak

Facebook, 4 Nisan tarihinde önemli bir duyuruya hazırlanıyor. Sosyal ağ devi dün itibariyle basın toplantısının davetiyelerini ilgili kişi ve kuruluşlara ulaştırmaya başladı. Davetiyede “Gelin ve Android’deki yeni evimizi görün” şeklinde Türkçeleşetirebileceğimiz bir mesaj yer alıyor. Şirketin “yeni ev” terimiyle neyi işaret ettiğini tam olarak bilmiyoruz, ancak bir süredir ortalıkta dedikoduları dolaşan ve HTC ile birlikte geliştirildiği söylenen, Android’in özelleştirilmiş bir versiyonuyla yüklü olarak gelecek yeni akıllı bir akıllı telefon görebiliriz.

facebook-4-nisan-davetiye-290313

Geçen yılın ortalarından itibaren Facebook ve HTC’nin özel bir Android telefonu geliştirmek için çalıştığı şeklinde dedikoduları görüyoruz. Aslında bu cihazın çıkışı olarak 2012 yılında herhangi bir zaman planlanmış, ancak HTC’nin diğer ürün lansmanları nedeniyle bu ürünün çıkışı 2013 yılına atılmış. Söz konusu dedikodular Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yalanlanmıştı. Zuckerberg, özel bir cihaz çıkarmak yerine mobil işletim sistemleriyle entegrasyona odaklandıklarını kaydetmişti.

HTC ve Facebook’un ilk işbirliği bu beklenen cihaz olmayacak. 2011 yılında HTC’nin piyasaya sürdüğü ChaCha ve Salsa modellerinde de özel bir Facebook tuşu yer alıyordu ve bu tuş sayesinde kullanıcılar Facebook’a daha hızlı şekilde durum güncellemesi gönderme şansına sahip oluyordu.

Ne var ki, bu yeni proje daha önceki ChaCha ve Salsa projelerinden daha farklı ve daha geniş kapsamlı gibi görünüyor. Ortada basit bir Facebook tuşundan öte, Android’den tamamen farklı bir kullanıcı arayüzü olabilir. Bu arada 9to5Google sitesinin haberine göre, iki şirketin büyük bir reklam kampanyasına da hazırlandıkları, bu reklam kampanyasının donanım veya yazılıma değil, cihazın taşıdığı kullanıcı potansiyeline odaklanacağı söyleniyor, diğer bir deyişle iki şirket bu cihazla nelerin yapılabileceğini ön plana çıkaracak.

Bu arada Facebook son zamanlarda Android uygulamasını Google Play’in standart uygulama güncelleme mekanizmasından ayrı şekilde güncellemesi de yazılım tarafında farklı bir şey görebileceğimiz ihtimalini kuvvetlendiriyor. Belki de Facebook bu şekilde platformun yeni özelliklerini test ediyor.

Facebook’un büyük duyurusu gelecek hafta perşembe günü TSİ akşam 8’de gerçekleşecek. Biz de gelişmeleri her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde aktaracağız.

İlgili >> SlashGear, The Verge

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER