Manşetler

Facebook’un yıllık geliri 12 milyar doları geçti

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Açık arayla dünyanın en büyük sosyal ağı konumunda olan Facebook, mobil cihaz sahiplerinin uygulamalara harcadıkları zamanın da önemli bir bölümünü kontrol ediyor. Akıllı telefon ve tabletlerdeki veri tüketimi konusunda YouTube ile başabaş durumda olan Facebook için kullanıcılarının Haber Kaynaklarında geçirdikleri süre de ciddi bir reklam kaynağına dönüşmüş durumda. Bu kaynaktan faydalanmak adına otomatik başlatılan videolar gibi farklı formatlar deneyen şirket, gerçekleştirdiği denemelerin karşılığını almışa benziyor.

2014’ün dördüncü çeyreğinde gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artıran Facebook, çeyreği 3.85 milyar dolar gelir ve 701 milyon dolar kârla kapattı. Yıl genelinde ise Facebook’un geliri 12.46 milyar dolara ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 58’lik bir artış kaydetti.

2013’ün dördüncü çeyreğinde mobil gelirlerin toplam Facebook gelirlerindeki payı yüzde 53’tü. 2014’ün dördüncü çeyreğinde ise bu oran yüzde 69’a çıktı. Şirketin elinde 300 milyon kullanıcısı bulunan Instagram ve 700 milyon kullanıcısı bulunan WhatsApp gibi henüz işlenmemiş potansiyeller olduğu da göz önüne alınınca mobil gelirlerdeki artışın önemi daha iyi anlaşılıyor. Günlük aktif kullanıcı sayısını 819 milyon, aylık aktif kullanıcı sayısını ise 1.39 milyar olarak açıklayan Facebook, mobil segmentinde ise bu rakamların biraz altına iniyor.

Pek çok Amerikan şirketi gibi, Facebook’un da gelirleri döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenmiş durumda. Doların hızla artması şirketin uluslararası gelirlerini kötü yönde etkilerken, Facebook’tan yapılan açıklamada kurdaki dalgalanmalar olmasa gelirin yüzde 4 daha yüksek olabileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER