Teknoloji

Eye-Fi X2 Wi-Fi SD kartları özel yazılımla çalışmaya devam edecek

eye-fi

eye-fi x2Eye-Fi geçtiğimiz ay içinde X2 serisi Wi-Fi SD kartların desteklenmesine son verileceğini ve bunların eylül ayından itibaren kullanılamaz hâle geleceğini açıklamıştı. Kullanıcılara bu kartlardan daha yeni olan Mobi serisi SD kartlara terfi etmeleri yönünde tavsiyede de bulunmaktan geri kalmamıştı.

Şimdiyse şirket temmuz ayında söylediklerinden biraz geri adım atıyor. En azından eski kart sahiplerini açıkta bırakmayacak yeni bir çözüm sunuyor. Eye-Fi X2 Utility olarak adlandırılan yeni bir yazılım aracılığıyla kullanıcılar daha eski kartlarını da kullanmaya devam edecek.

Kısaca X2U olarak da adlandırılan bu yazılımın Mac versiyonu ücretsiz olarak indirilmeye sunuldu. Windows versiyonu için de çalışmalar sürüyor, ancak Eye-Fi bu yazılımı bitirebileceğinin garantisini veremeyeceğini söylüyor.

Yazılım sayesinde kullanıcılar Wi-Fi üzerinden fotoğraflarını bilgisayarlarına aktarabilecekler. Şirket, kullanıcıların daha önce yararlandıkları tüm özelliklere erişemeyeceklerine dikkat çekiyor. Ayrıca kartlar bundan böyle yazılım güncellemesi de almayacak. Çıkarılan yazılım en fazla geçici bir çözüm sunuyor.

İLGİLİ HABERLER