Teknoloji

Evernote Peek ve Hello’yu kapatıyor, BlackBerry 7 desteğini sonlandırıyor

evernote-logo-200115

Evernote çeşitli değişikliklere imza attı, daha bahar gelmeden önemli “bahar temizliği” olarak nitelendirilebilecek hamleler gerçekleştirdi.

“Teknolojinin de doğal bir yaşam döngüsü olduğunu” söyleyen Evernote birkaç uygulamasını kapattı, bazı platformlar için sunduğu desteği de sonlandırdı. Evernote Hello ve Peek servisleri 7 Şubat tarihinden itibaren kapatılıyor. Ayrıca BlackBerry 7 ile çalışan telefonlara ve BlackBerry PlayBook’a verilen destek de aynı tarihte sonlandırılıyor.

Evernote, Peek’in iPad 2 ve Smart Cover için bir tasarım deneyi olduğunu, Hello’nun ise servislerine bir ek olarak düşünüldüğünü söyledi. Evernote, Hello kullananlara Evernote’un iOS veya Android uygulamalarını kullanmalarını tavsiye ediyor.

Peek kullananlar için de Evernote, StudyBlue adlı uygulamayı bir denemelerini tavsiye ediyor. Bu uygulama kayıt ettiğiniz içerikleri alıyor, onları bilgi kartlarına veya küçük egzersiz testlerine dönüştürüyor.

Hâlâ BlackBerry 7 ile çalışan bir BlackBerry telefonu kullananların da yeni bir alan bulmaları gerekiyor, çünkü Evernote bu işletim sistemi için verdiği desteği sonlandırıyor. Aynı durum BlackBerry PlayBook tablet için de geçerli. Ne kadar BlackBerry kullanıcısının bu karardan etkileneceği bilinmiyor, ancak Evernote’un bu temizleme süreci onlara cihazlarının modasının geçtiğini hatırlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER