Teknoloji

Evernote iOS uygulamasına zengin metin desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer Evernote uygulamasının iOS versiyonunu kullanıyorsanız, uygulamanın güncellendiğini duymak ilginizi çekecektir. Yeni güncellemeyle birlikte Evernote iOS uygulaması birçok kullanıcının hoşuna gidecek yenilikler kazandı. Evernote’a göre gerçekleştirmesi en zor yenilik zengin metin desteğiydi. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar kalın, italik veya altı çizili şekilde yazı yazabilecek. Öte yandan zengin metin desteği sayesinde kullanıcılar yazının altını çizme, URL ekleme veya liste oluşturma gibi imkânları da kazanıyor.

Yeni Not ekranının yeni yazı yeteneklerini desteklemesi için elden geçmesi gerekiyordu, bu da gerçekleştirilmiş. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar zengin metinli dokümanları düzenleme fırsatına da sahip olacak. Şu anda sadece masaüstü versiyonda sunulan onay kutularının uygulamaya eklenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Öte yandan paylaşılmış defterlere erişim imkânı da yeni güncellemeyle birlikte iOS kullanıcılarına sunuluyor. Bu özellik sayesinde iOS kullanıcıları menü çubuğunda yer alan deftere dokunarak buradan sunulan paylaşılmış defterlerin listesine ulaşabilecek. Mobil cihaz üzerinde görüntülenen paylaşılmış notlar cihaz üzerinde lokal olarak saklanacak. Paylaşılmış defterlerin iOS cihazı üzerinde oluşturulması veya düzenlenmesi ise şu an için mümkün değil.

Yukarıda saydığımız yeniliklerin dışında notlar içinde arama, slayt şovu şeklinde görünüm, iPad’e özel yeni tasarım, tüm not görünümü ve notların ufak parçalar şeklinde görünümü yer alıyor.

İlgili – Evernote Blog
İlgili – iTunes

İLGİLİ HABERLER