Teknoloji

Evernote Android uygulaması belge tarama yeteneği kazandı

evernote androidEvernote Android uygulamasını kullananlar, artık çok daha rahat biçimde belgelerini tarayıp dijital ortama aktarabilecek. Uygulama için yayınlanan son güncellemeyle birlikte gelen otomatik mod, kameranın görüş alanında bulunan belgenin boyutlarını ve tipini vakit kaybetmeden belirliyor. Evernote, en iyi sonucu alabilmek için taranarak telefona aktarılan görüntü üzerinde kırpma ve düzenleme işlemi de gerçekleştiriyor.

Tıpkı Evernote’un iOS için geliştirdiği ve benzer işlevlere sahip Scannable uygulaması gibi, Android uygulaması da taranan dokümanları geçici olarak özel bir galeride saklıyor. Kullanıcılar fazlalıkları silip ihtiyaç duydukları belgeleri uygulamada tutabiliyor. Böylelikle belgelerin telefonun depolama alanını işgal etmesi önlenmiş oluyor.

Kullanıcılar tarafından yüklenen görüntüler, optimum görüntüleme deneyiminin sağlanması adına uygulama tarafından ekran genişliği doğrultusunda ayarlanıyor.

Güncellemenin getirdiği bir diğer özellik ise taranan belgelerin üzerine not alınabilmesi oluyor. Fotoğraflar üzerine not alınmasının yanı sıra şekiller çizilebiliyor veya gerekli yerlerden oklar çıkarılabiliyor. Notların karalama tarzında alınabildiğini de belirtmekte fayda var.

Evernote Android uygulaması için yayınlanan güncelleme, Premium hesap sahibi kullanıcılara bazı ekstra ayrıcalıklar getiriyor. Kartvizit taramalarında kartvizit üzerinde yer alan bilgilerin ayrıca bir not olarak saklanabilmesi ve PDF formatındaki dosyalara da dipnot düşülebilmesi, Evernote’un Premium kullanıcılarına özel olarak sunduğu imkanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER