Eğlence

Euro 2016 maçlarının bir kısmı sanal gerçeklik kamerasıyla kaydedilecek

euro 20162016 Avrupa Futbol Şampiyonası, ya da kamuoyunda sıklıkla kullanılan ismiyle Euro 2016, 10 Haziranda başlayacak. UEFA, Fransa’da düzenlenecek turnuva kapsamında oynanacak bazı maçların sanal gerçeklik kameralarıyla kaydedilecek. The Daily Mirror gazetesinde yer alan habere göre; UEFA, Nokia’nın 360 derece görüntü kaydı yapabilen 60 bin dolarlık OZO kameralarından 12 adet satın aldı. Söz konusu kameralarla stadyumlarda kaydedilecek görüntülerin hangi amaçla kullanılacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia OZO VR Kamera Ön İnceleme

UEFA’nın sanal gerçeklik kameralarıyla kaydedilen görüntüleri özel bir YouTube kanalı aracılığıyla futbolseverlere ulaştırması ihtimaller arasında sayılıyor. Ancak henüz bu konuda somut bir kararın bulunmadığı vurgulanıyor.

The Daily Mirror’a konuşan UEFA TV birimi yöneticisi Bernard Ross, UEFA’nın nihai amacının günün birinde maçların tamamen sanal gerçeklik içinde seyredilebilmesi olduğunu dile getirdi. Ross, bu amacın belirlenmesinde insanların ekran başında da stadyumdaymış gibi hissetmeleri yönündeki isteğin önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Futbolu yöneten kurumlar, teknolojik imkanları oyuna adapte etme konusunda pek hızlı hareket etmiyor. FIFA’nın gol çizgisi teknolojisini uygulamaya başlaması oldukça uzun zaman almıştı. Günümüzde halen pek çok ligde gol çizgisi teknolojisinden faydalanılmıyor. Euro 2016, sanal gerçeklik konusunda somut çalışmaların gerçekleştirileceği ilk büyük futbol turnuvası olacak olması nedeniyle teknolojik açıdan şimdiden ayrı bir önem kazanmış durumda.

İLGİLİ HABERLER