Teknoloji

Eski HP CEO’su Mark Hurd Oracle’da eşbaşkan olarak işe başlıyor

Eski HP CEO’su Mark Hurd geçtiğimiz ay içinde hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle HP’deki görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Kendisi hakkında açılan soruşturma sonucunda hiçbir suçu bulunmamıştı, ancak HP yönetim kurulu doğru olmayan maliyet raporları nedeniyle soruşturmanın sonuçlanmasını beklemeden Hurd’ün görevinden ayrılmasını istemişti.

Hurd’ün yakın arkadaşı olan Oracle CEO’su Larry Ellison, Hurd’ü işten çıkardığı için HP yönetim kurulunu kınadı ve kendi şirketinin kapılarını yakın arkadaşına açtı. Wall Street Journal’ın haberine göre Hurd Oracle’da eşbaşkan olarak işe başlayacak. Öte yandan, Oracle Charles Philips’i de diğer eşbaşkan olarak açıkladı, bir yönetim kurulu üyesinin de istifa ettiğini duyurdu.

Hurd doğrudan Ellison’a rapor verecek. Analistler Hurd’ün işe alınmasının daha fazla donanım şirketi almak ve teknoloji dünyasındaki pazar payını arttırmak için fırsat kollayan Oracle için isabetli bir hamle olduğu görüşünde birleşiyorlar. Hurd HP’nin dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi hâline gelmesinde anahtar bir rolü bulunuyordu. Oracle CEO’su Ellison daha önce yapmış olduğu bir yorumda da HP’nin Hurd’ü kovmasının Apple’ın Steve Jobs’u şirket yönetiminden çıkarması kadar aptalca bir davranış olduğunu vurgulamıştı.

İlgili – HP

İLGİLİ HABERLER