Teknoloji

Eski Apple çalışanından Apple TV’nin yeni kullanıcı arayüzüne eleştiriler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yurtdışında piyasaya çıkan 1080p destekli yeni Apple TV ile birlikte yepyeni bir kullanıcı arayüzü de kullanıma sunulmuştu. Ancak bu kullanıcı arayüzü kimilerinin hoşuna gitmedi. Onlardan bir tanesi de geçmişte Apple TV projesinde çalışmış eski bir Apple mühendisi. Michael Margolis adlı bu kişi Twitter üzerinden geçtiği mesajda yeni sunulan tasarımın zamanında Steve Jobs tarafından reddedilmiş olduğunu iddia etti.

Margolis, geçtiği tweet’te seneler önce Apple TV 2.0’ın kullanıcı arayüzünün çoğunu yapmakla uğraştığını ve yeni ana sayfa tasarımının kendisini ağlamaklı hâle getirdiğini belirtti. Bu yeni tasarımların 5 yıl önce Steve Jobs sevmediği için çöpe atıldığını da sözlerine ekledi. Margolis’e göre bu durum Apple’ın vizyon sahibi lideri olmadan ne yöne doğru gittiğine yönelik uyarıcı bir işaret niteliğini taşıyor. O’na göre şu anda Apple’da kötü tasarıma “hayır” diyecek bir kişi yok.

Aslında Margolis durumu biraz abartıyor olabilir, ancak Steve Jobs’un her türlü yeniliği bizzat test eden bir CEO olduğu ve ürün geliştirmenin her adımında karar noktasında durduğu bir gerçekti. Steve Jobs’un kararları sonucunda ortaya çıkan ürünlerin göz alıcı, çekici ve aynı zamanda kullanıcı dostu tasarımları insanların Apple ürünlerini sevmesinde ve tercih etmesinde dayanak noktası olmuştu. O’nun yokluğunda Apple önemli bir gözü kaybetmiş olabilir. Steve Jobs’un felsefesinin Apple’a işlemesiyle bu farklı şeyler.

Bu arada 1080p destekli üçüncü nesil Apple TV’de yüklü gelen kullanıcı arayüzü 720p destekli ikinci nesil ürünlerde de yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıma sunuldu.

İlgili – Twitter

İLGİLİ HABERLER