Teknoloji

Eric Schmidt’ten Steve Jobs’a “en iyi CEO” övgüsü

Steve Jobs yaklaşık 10 gün önce Apple’ın tepe yöneticiliğini Tim Cook’a devrettiğini resmen açıkladı. Sonrasında çıkan haberler ise Jobs’un sağlığının çok kötü olduğu ve doktorların üç aylık ömür biçtiği şeklindeydi. Buna rağmen Steve Jobs Apple’ın bir parçası olmaya ve şirketin yönetim kurulunda yer almaya devam ediyor.

Steve Jobs Apple’ın başındayken teknoloji dünyasının en simgesel ve en kârlı bazı ürünlerinin altına imza attı. Jobs’un göstermiş olduğu bu başarının hakkını Google’ın yönetim kurulu üyesi ve eski CEO’su, ayrıca bir zamanlar Apple’ın da yönetim kurulunda yer alan Eric Schmidt de veriyor. Schmidt, Jobs’un geride kalan elli veya yüz yıllık sürenin en iyi CEO’su olduğunu dile getirdi. Gerçekten de Steve Jobs’un adı Henry Ford ve John D Rockefeller gibi tarihin simgesel yöneticileriyle birlikte anılacak.

Eğer bir şirket Apple’ın başardıklarını başarmak istiyorsa, o halde başında Steve Jobs gibi bir lider olmalı. 70’lerin sonunda kurup 1985’te atıldığı, daha sonra 1997’de geri dönüp yerlerde sürünen Apple’ı dünyanın en değerli şirketi konumuna getiren, bu esnada iMac, iPod, iPhone ve iPad gibi teknoloji dünyasının en çekici cihazlarının altına imza atan Steve Jobs hakkında Eric Schmidt’in düşüncelerine hak vermemek elde değil.

İlgili – BBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER