Teknoloji

Eric Schmidt’ten Carrier IQ yazılımı için klavye vuruşlarını izleyen casus nitelendirmesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Carrier IQ özellikle bir hafta öncesinin manşetlerinde yer alan konulardan bir tanesiydi. Bir yazılımcı şirketin akıllı telefonlar içinde yüklü gelen yazılımının telefon kullanımını ve tuş vuruşlarını izleyip kayıt altına aldığını ortaya çıkarmıştı. Yazılım, dinleme davalarına ve Amerikan Federal Ticaret Komisyonunun soruşturmasına yol açtı. Google’un eski tepe yöneticisi ve mevcut yönetim kurulu üyesi Eric Schmidt katıldığı bir etkinlikte Carrier IQ ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Schmidt’e göre Android’in açıklık çerçevesinde oluşturulan tabiatı Carrier IQ’ya avantaj oldu. Schmidt’e göre bir platform açık olduğunda kullanıcılar için iyi olmayan yazılımlar da geliştirilebiliyor. Öte yandan Schmidt Android’in açıklık tabiatı nedeniyle Google’ın Carrier IQ’yu Android kullanıcılarının bilgilerini toplamaktan alıkoyma konusunda yapacağı birşeyin olmadığının da altını çizdi.

Schmidt, Google’ın Carrier IQ ile çalışmadığının altını ise üstüne basarak çizdi. Hatta daha da ileri giderek Carrier IQ için kabul edilemez bir klavye hareketlerini kaydeden casus yazılım olarak nitelendirdi. Carrier IQ yazılımı şu anda dünya genelinde 100 milyondan fazla cihazda yüklü bulunuyor. Cihazlarında Carrier IQ yazılımının varlığını kabul eden üreticilerden bazılar gelecekte ya bu yazılımı kaldırmayı ya da onu devredışı bırakmayı sağlayan çeşitli çözümler sunmayı planlıyor.

İlgili – Telegraph

İLGİLİ HABERLER