Teknoloji

Eric Schmidt Pentagon’un danışma kuruluna başkanlık edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eric Schmidt Pentagon

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in icra kurulu başkanlığını yürüten Eric Schmidt Pentagon olarak da bilinen ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan yeni bir danışma kuruluna başkanlık edecek. Savunma İnovasyonu Danışma Kurulu adını taşıyan organizasyonda özel sektörden gelen 12 kişi yer alacak. Kurul uzmanlığıyla ABD Savunma Bakanlığı’nın muzdarip olduğu problemlere hızlı çözümler getirmeye çalışacak.

Başkanlığını Schmidt’in yürüteceği kurulun diğer üyeleri henüz seçilmiş değil. Üyelerin seçim sürecini Schmidt ve ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın birlikte yöneteceği belirtildi. Yapılan açıklamada, üyelerin özel ve kamusal organizasyonları başarıya yönetmiş kişiler arasından seçileceği belirtildi. Üyelerin yeni teknolojik konseptlere uyum sağlamalarının da önemli bir kriter olduğunun altı çizildi.

ABD Savunma Bakanlığı, son zamanlarda özel sektörden teknoloji konusunda destek almaktan çekinmeyen bir tavır sergiliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın da Silikon Vadisi’nin üst düzey yöneticilerinden IŞİD karşıtı propagandaların değerlendirmesini istediği belirtiliyor. ABD Başkanlık Seçimleri’nde aday olmak için yarışan Hillary Clinton, Silikon Vadisi’nden açık biçimde “IŞİD’i rahatsız etmelerini” istemişti.

İLGİLİ HABERLER