Eğlence

Eric Schmidt’e göre Apple Music “elitist” ve “eski moda”

Eric-Schmidt-220313

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin rakiplerine laf atması sıklıkla görülen bir durum. Bu sıklıkla görülen durumun son örneğini Google’ın yeni çatı şirketi Alphabet’in icra kurulu başkanı Eric Schmidt verdi. BBC News için bir yazı kaleme alan Schmidt, Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music’i “elitist” ve “eski moda” olarak tanımladı. Schmidt yazısında makine öğrenmesinin konuşma tanıma ve sürücüsüz otomobil gibi projelere yapacağı olumlu etkilere de değindi.

Schmidt’in yazısında Apple Music’e “vurduğu” nokta ise insan eliyle oluşturulan çalma listeleri oldu. Makine öğrenme süreçlerini öven Alphabet yöneticisi, “elitler” tarafından şekillendirilen bir müzik servisi kurmanın “10 yıl öncesine ait bir konsept” olduğunu iddia etti.

Eric Schmidt’in bu sözlerindeki hedefinde Apple Music’in olduğunu anlamak ise pek zor değil. Apple, çevrim içi müzik servisi için kurduğu canlı radyosu Beats 1’ı ünlü DJ Zane Lowe’a teslim etmiş ve radyonun yayın politikasını Zane’in seçimleri doğrultusunda şekillendirmişti. Beats 1 devreye girdiği zaman Apple’ın başkan yardımcısı Eddy Cue, radyoyu övmüş ve alışılagelmiş internet radyolarını “çalma listelerinden farksızlar” diyerek kötülemişti.

Eric Schmidt’in yazısında Apple CEO’su Tim Cook’un geçtiğimiz haziran ayında Google Fotoğraflar aleyhine yaptığı açıklamalara cevap verdiği de söylenebilir. Apple CEO’su Cook, Google Fotoğraflar’ı “kullanıcıların fotoğraflarını reklam amaçlı olarak satabilecek bir uygulama” olarak nitelemişti.

İLGİLİ HABERLER