Teknoloji

Eric Schmidt: “Android açık kalmaya devam edecek”

Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasının Android’in açıklığına darbe vuracağına dair bazı korkular söz konusu. Google böyle bir durumun söz konusu olmadığını defalarca dile getiriyor. Son olarak Google’ın CEO’su Eric Schmidt de Motorola Mobility’nin 12.5 milyar dolara satın alınmasının Google’ın Android’i ele alma ve yönetme biçimini değiştirmeyeceğini belirtti.

Google’ın Android’deki ortakları Motorola Mobility sahipliğiyle birlikte Google’ın lisans ve güncellemelerde bu şirkete öncelik tanıyacağından korkuyor. Bu korkular bazen açık bazen de üstü kapalı bir şekilde dile getiriliyor. Schmidt Reuters’a verdiği demeçte Motorola anlaşması tamamlandıktan sonra bu birimi bağımsız bir şekilde yürüteceklerini ve bunun Android’in açıklığına kötü etkide bulunmayacağını vurguladı.

Eric Schmidt’e Steve Jobs’un biyografisinde yer alan, Jobs’un Android’in iOS’in fikirlerini çaldığına dair iddialarıyla ilgili olarak görüşleri de sunuldu. Schmidt “O’nun ölümünden sonra kitapta yazılanlarla ilgili olarak konuşmamaya karar verdim. Steve fantastik ve gerçekten özlediğim bir insan. Birçok insanın Google’ın mükemmel bir mucit olduğunda hemfikir olduğunu düşünüyorum ve Android çalışmalarının iPhone çalışmalarından önce başladığını belirtmeliyim.” diye cevap verdi. Biyografide Jobs’un Android’in çalıntı bir ürün olduğu ve onu yok edeceğine dair görüşleri yer alıyor.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER