Teknoloji

Epson Runsense GPS saatleri ve Pulsense egzersiz ve kalp atış hızı takip bilekliklerini duyurdu

epson-020914

Yazıcı piyasasının önemli oyuncularından biri olan Epson, keskin bir dönüşle yönünü spor ve sağlık takip aksesuarları pazarına çevirdi. Şirket bu karar değişikliği doğrultusunda hazırladığı Runsense GPS saatler ile Pulsense egzersiz ve kalp atış hızı takip bilekliklerini duyurdu.

Epson’ın Runsense serisi saatlerinde koşunun daha doğru biçimde takip edilmesi adına yerleşik GPS bağlantısı bulunuyor. Buna ek olarak, Epson bu seride uzun pil ömrü sunduğunun altını çiziyor. Serinin üyelerinden SF-310, SF-510 ve SF-710 bugün itibarıyla yurt dışında satışa sunulurken, SF-810 kasım ayında raflardaki yerini alacak.

epson-runsense-sf810

Epson Runsense SF-810’da yerleşik olarak bulunan optik kalp atış hızı sensörü sayesinde kullanıcılar nabızlarını ekstra bir donanıma ihtiyaç olmadan ölçebiliyor. GPS sayesinde koşuyu takip ederek sonrasında kullanıcıya bir harita bilgisi sağlayan SF-810, hız, mesafe, yakılan kalori gibi bilgileri kullanıcı için takip ediyor. Söz konusu takip işlemi, koşu, pedal çevirme ve yürüme esnasında gerçekleştiriliyor. 5 ATM’ye kadar suya dayanıklı olan SF-810, gerektiğinde titreşimle bildirim gönderebiliyor.

SF-810 uzun adımları da ölçebiliyor. Böylelikle hem doğru mesafe ölçümü hem de sağlıklı bir hız kontrolü yapılabiliyor. Spor salonunda kullanım amacıyla bir iç mekan moduna da sahip olan Epson Runsense SF-810’da kullanıcılara farklı antrenman modları sunuluyor. Böylelikle hedefleri yakalamak kolaylaşıyor. Ücretsiz RunConnect uygulamasıyla verileri akıllı telefonda görmek, aynı zamanda ayarları daha hızlı yapmak mümkün oluyor.

epson-pulsense-ps100

Epson Runsense SF-810’un GPS ile 2 saat olan pil ömrü, GPS kapatıldığı zaman 20 saate kadar çıkıyor. Kasım ayında satışa sunulduğunda SF-810’un fiyat etiketinde 300 pound yazacak. Uzun adım sensörü ve iç mekan modu barındırmayan SF-310 150 pound’dan satılacak. Runsense serisinde kalp atış hızı monitörünün sadece SF-810’da bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Epson’ın Pulsense serisi altında sunduğu iki bilekliği de optik sensörler aracılığıyla nabız ölçebiliyor. Pulsense PS-100’deki LED ekran, PS-500’de yerini tam LCD ekrana bırakıyor. Her iki bileklik de ücretsiz olarak sunulan Pulseview uygulamasıyla birlikte çalışıyor.

epson-pulsense-ps500

Pulsense serisi cihazlarının her ikisi de kalp atış hızını, adım sayısını ve uyku düzenini takip edebiliyor. 36 saat pil ömrü bulunan her iki cihazda da titreşimle bilidirim özelliği bulunuyor. Uyku takip özelliği sayesinde Pulseview bileklikleri kullanıcıların uyku alışkanlıklarını öğrenebiliyor ve kullanıcıyı en doğru zamanda bir titreşim aracılığıyla uyandırıyor.

Adım ölçme ve kalp atış hızı takip özellikleri sayesinde Pulsense sahiplerini kendilerine belli hedefler koyabiliyor. Bileklikler bu hedeflere ulaşıldığı zaman kullanıcıları titreşim yoluyla uyarıyor. Epson Pulsense PS-100 siyah ve turkuaz renk seçenekleriyle 100 pound, PS-500 ise siyah renk seçeneğiyle 170 pound karşılığında satılacak.  Her iki bileklik de eylül ayı içinde yurt dışında piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER