Teknoloji

Epson Moverio BT-200 AR akıllı gözlük Google Glass’a rakip olacak

Epson gerçek dünyanın görüş sınırlarını dijital olarak genişleten artırılmış gerçeklik özellikli akıllı gözlüğünü CES’te sergiliyor. Moverio BT-200 akıllı gözlükte ön kamera, GPS sistemi, pusula ve ivmeölçer gibi nitelikler yer alıyor. Böylelikle gözlüğü takan kullanıcı etrafında olan biteni sensörler aracılığıyla algılayabiliyor ve tüm verileri uyumlu Android uygulamalarıyla görüntüleyebiliyor.

epson-moverio-bt-200-akilli-gozluk-080114

Gözlükler sadece görüş sağlama değil, gösterme görevini de yerine getiriyor. Kullanıcının görüş alanına düşürülen 320 inç eşdeğer boyutunda, 960 x 540 çözünürlüklü projeksiyon alan üzerine 2D ve 3D filmleri yansıtmak mümkün oluyor. Entegre Dolby Digital Plus desteği de listede yer alıyor. Ayrıca Android uygulamaları Moverio Apps Market üzerinden 8 GB dahili hafızaya kurulabiliyor.

32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvaları sayesinde depolama alanını daha da artırmak mümkün olurken, Bluetooth 3.0 bağlantı desteği sayesinde akıllı telefona kolay bağlantı sağlanıyor. DLNA ve Miracast destekleri sayesine aynı ağ içindeki cihazlardan içerik akışı da mümkün oluyor.

Üstüne eklenen çoklu dokunma özellikli trackpad sayesinde kullanıcı arayüzünde kolaylıkla gezinmeyi sağlayan gözlükte 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM yer alıyor. Sahip olduğu batarya altı saate kadar aralıksız kullanım sunarken, Android 4.0.4 gözlükte yüklü olarak geliyor.

Epson Moverio BT-200 gözlüğün Mayıs 2014’te 699 avro fiyat etiketiyle piyasada olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER