Manşetler

En uzun kullanma süresini sağlayan Intel Medfield akıllı telefonlara da gelecek

Intel yakında çıkacak Medfield mobil işlemcisiyle ilgili detayları Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlediği bir basın toplantısında açıkladı. Şirket mobil cihazlar için geliştirdiği 32 nm’lik Medfield işlemcilerinin örneklenmesine veya test edilmesine müşterileriyle birlikte başladığını açıkladı ve bundan daha önemlisi Medfield’ın telefonlarda da satılacağının müjdesini verdi.

Intel’in kıdemli başkan yardımcısı Anand Chandrasekher platformun akıllı telefonlarda satışıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve bu işlemcinin Android’i de destekleyeceğini belirtmeyi de unutmadı. Chandrasekher toplantı sırasında elinde tuttuğu akıllı telefonun hangi üreticinin elinden çıktığını belirtmedi, ancak tahminler bunun Aava Mobile tarafından üretilmiş bir cihaz olduğu yönündeydi.

Bu arada Chandrasekher ARM’i de hedef alan bazı sözler de etti, hatta ARM’in CEO’su Warren East’in adını da andı. Intel’in batarya ömrü konusundaki çalışmalarını hatırlatan Chandrasekher kesin bir çalışma süresi vermese de, Intel’in aktif güç anlamında gezegenin en verimli mimarisine sahip olduğunu vurguladı. Söz konusu bekleme süresi olunca ise, Intel yöneticisi biraz çekingen konuştu ve orada da rekabetçi olacaklarını söyledi.

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER