Teknoloji

Elevate Brain Training: Hem eğlenin hem de beyninizi çalıştırın

elevate-brain-training

İnsanoğlunun günlük hayattaki pek çok ihtiyacını karşılayan akıllı telefonlar, üzerinden büyük bir yük aldığı insan beynini geliştirme konusunda da çeşitli imkanlar sunuyor. Sudoku, bulmaca ve yapboz gibi klasik yöntemlere ek olarak, mobil cihazların nimetlerinden faydalanarak hazırlanmış yenilikçi araçlarla da akıllı cihaz sahipleri beyinlerini canlı tutabiliyor. Elevate Brain Training, söz konusu araçlar içinde en başarılardan biri olarak ön plana çıkıyor.

elevate-001

Öncelikli olarak Elevate Brain Training’in Apple tarafından “2014’ün en iyi ikinci iPhone uygulaması” seçildiğini belirtmek gerekiyor. Elevate Brain Training ile biraz haşır neşir olunca Apple’ın seçiminin ne denli doğru olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Elevate Brain Training; temelde kullanıcılarının odaklanmalarını, konuşma yeteneklerini, bilgi işleme hızlarını, hafızalarını, matematik yeteneklerini ve diğer zihni özelliklerini geliştirmek için tasarlanmış. Uygulama yukarıda bahsi geçen yetenekleri geliştirmek için her bir yetenek için özel olarak hazırlanmış oyunlar sunuyor.

elevate-002

İşin içine “oyun” kelimesinin girmesi, Elevate Brain Training’in “hafif” bir uygulama olduğu algısının oluşmasına neden olabilir. Ancak bu algıya kapılmamak gerekiyor. Elevate Brain Training’in zihin egzersiz oyunları keyifli zaman geçirmeyi sağlasa da, öncelikli görevi olan beyin jimnastiğini daima önde tutuyor.

elevate-003

Elevate Brain Training’de kullanıcılara her gün üç oyundan oluşan özel bir idman programı sunuluyor. İdman programındaki üç oyun sürekli olarak değiştirilirken, kullanıcılar sevmedikleri bir oyun yerine yine aynı zihin özelliğini geliştirmeye odaklanan başka bir oyuna geçiş yapabiliyor. İdmanların takibi ve analizi de yine Elevate tarafından gerçekleştiriliyor.

elevate-004

Elevate Brain Training’in ücretsiz sürümünü kullananlar günlük idmanları dahilindeki üç oyuna ek olarak, uygulamanın geniş yelpazesi içindeki bir oyunu daha oynayabiliyor. Ancak dilediği zamanda dilediği egzersizi yapmak isteyenlerin uygulamanın PRO sürümüne geçiş yapması gerekiyor. PRO sürümün ücretinin yüksek olmasıysa Elevate Brain Training’in en büyük dezavantajı konumunda. PRO sürüme aylık abone olmak isteyenlerden 10,49 TL, yıllık üye olmak isteyenlerden ise 94,99 TL talep ediliyor. Bu arada uygulama dilinin de İngilizce olduğunu belirtmekte fayda var.

elevate-006

Mükemmel bir tasarıma ve ince bir zekanın ürünü oyunlara sahip olan Elevate Brain Training, kullanıcılarına beyninin farklı yönlerini geliştirme imkanı sunan müthiş bir eğitim uygulaması. İngilizcesini geliştirmek isteyenler için de biçilmiş kaftan olan Elevate Brain Training, yılın en iyileri arasına girmeyi fazlasıyla hak ediyor.

İLGİLİ HABERLER