Eğlence

Electronic Arts Battlefield 3: Aftershock oyununun geliştirme çalışmalarını askıya aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Electronic Arts geçtiğimiz ayın başında Battlefield 3: Aftershock oyununun iOS versiyonunu yayınlamıştı. Oyunun pek memnuniyet yarattığını söylemek zor, hakkında fazlasıyla negatif yorum ve şikayet yapıldı, bağlantı problemlerinden kullanılmayan kontrollere kadar eleştiriler getirildi.

Gelen bu tepkiler üzerine Electronic Arts da oyunu 22 Şubatta iOS App Store’dan kaldırdı ve aynı gün EA Mobile’ın kullanıcıların favori EA oyunlarından bekledikleri içerik ve kaliteye eşdeğer mobil eğlence deneyimlerini sunmaya kendini adadığını, bu amaçla Battlefield 3: Aftershock oyununun App Store’dan kaldırılmasına karar verildiği ve alınan geri bildirimlere göre uygulamayı yeniden gözden geçirmekte olduklarını belirten bir açıklama yayınladı.

Bu açıklamanın ve meydana gelen olayın üzerinden yaklaşık on gün geçtikten sonra Vox Games sitesi oyunun akıbetini öğrenmek için bir EA yetkilisiyle bağlantıya geçmiş. Aldığı cevap ise ilginç: “Müşterilerine sadece en yüksek mobil eğlence kalitesini sunmakla ilgilenen EA Mobile, Battlefield 3: Aftershock oyununun geliştirme ve destekleme çalışmalarını askıya almaya ve özkaynaklarını diğer oyunlara aktarmaya karar verdi. Aftershock sunucuları 31 Mart 2012’ye kadar açık kalacak ve oyunu indirmiş olan kullanıcılar o tarihe kadar oyun oynayabilecek.”

Görünen o ki Electronic Arts fazla ısrar etmemeye karar vermiş, belki de iyi yapmış. Oyun ücretsiz olduğu için indirenlere herhangi bir geri ödeme yapılmayacak.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER