Teknoloji

Eldar Murtazin’den RIM ve Nokia-Microsoft ortaklığıyla ilgili analiz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu sayfaları yakından takip edenler Eldar Murtazin adına az çok aşina olmalı. Teknoloji dünyasından çeşitli dedikoduların başlangıç noktası olan bu Rus özellikle Nokia ile ilgili dedikodularıyla kendinden bir hayli söz ettirmişti. Eldar Murtazin yeni yıla RIM ve Nokia ile ilgili yeni havadisleriyle başladı.

Eldar Murtazin, aldatıcı bir 2011 yılı yaşattıkları için RIM ve Nokia’ya gücenmişe benziyor. BlackBerry üreticilerinin insanları ikna etmek ve piyasaları hâla bir gelecek olduğuna inandırmak için altı ile sekiz ay arasında bir süreye sahip olduğunu belirtti. BlackBerry 10 yüklü cihazların bu yılın ikinci yarısında çıkacağını düşünecek olursak, Eldar Murtazin’in verdiği süre bir hayli kritik. Uzun zamandır beklenen QNX tabanlı cihazların gelişinin bile son yıllarda kaybedilen zemini geri kazanmakta yeterli olmayabileceği Murtazin tarafından dile getirildi.

Ne var ki, Murtazin’in öfkesinin çoğu Nokia-Microsoft iş ortaklığı üzerineydi. Murtazin, Nokia yöneticilerinin mobil dünyanının durumunu akıllıca yargılama yeteneğini kaybettiğini iddia etti. Değerli mühendislerin ve yazılımcıların Nokia’yı terk ettiğinin açık bir şekilde görüldüğüne dikkat çeken Murtazin, Nokia’nın Ovi senkronizasyon servislerini kapatmasının da Microsoft’a doğru kaymanın bir belirtisi olduğunu iddia etti. Murtazin, Nokia CEO’su Elop’un yalnızca iki hedefinin olduğunu iddia ediyor; şirketin mobil pazardaki durumunu yeniden toparlama şansını yok etmek ve aynı ortamda Microsoft’un payını ve etki alanını artırmak. Ayrıca Murtazin, Microsoft’un Nokia’yı satın almasını hâla olası görüyor.

Eldar Murtazin’in düşünceleri bu şekilde. Her ne kadar bu tahminlere şüpheyle yaklaşmakta fayda olsa da, O’nun görüşleri 2012’nin de ilginç bir yıl olacağının işaretlerini veriyor.

İlgili – Mobile-review

İLGİLİ HABERLER