Teknoloji

Edward Snowden’den alternatif Noel mesajı

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) geniş kapsamlı ve bazıları yasadışı olan izleme faaliyetlerini ortaya çıkararak 2013’te dünyanın en çok konuşulan insanlarından biri olan Edward Snowden, Birleşik Krallık’ta yayın yapan televizyon kanalı Channel 4 için alternatif bir Noel mesajı hazırladı.

edward-snowden-channel-4-251213

Söz konusu mesajda doğrudan izleyiciler ve ailelerine seslenen Snowden, geniş kapsamlı izleme faaliyetleri ve gizliliğin hem şu anda hem de gelecekte insanlar için neden önemli olduğuna değindi. Channel 4’ün internet sitesinde yayınlanan mesaj, bugün de televizyonda gösterilecek. Snowden mesajında günümüzde yürütülen transatlantik izleme faaliyetlerinin George Orwell’in çok satan romanı 1984’teki kurgusal izleme faaliyetlerine göre çok daha geniş kapsamlı bir hale geldiğini belirtti ve GPS ile mobil cihazları örnek olarak gösterdi.

Geleceğe yönelik mesajlar vermeyi ihmal etmeyen Snowden, bugün doğan bir çocuğun gizlilik konseptinden bihaber büyüyeceğini belirtti ve biraz da felsefi bir ifadeyle gizliliğin insanlara kim olduklarını ve kim olmak istediklerini belirleme iznini verdiğini dile getirdi. Geniş kapsamlı izleme faaliyetlerinin sonlandırılması çağrısında bulunan Snowden, bir devletin vatandaşlarına nasıl olduklarını sormasının casusluktan çok daha ucuz olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

İlgili >> Channel 4

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER