Teknoloji

eBay ile yolların ayrılmasının ardından PayPal hisseleri uçuşa geçti

 

paypal-logo-271113

PayPal ile eBay arasındaki bağlar geçtiğimiz cuma günü koptu ve eBay, ödeme servisinin ortaklığından çıktı. Ayrılığın ardından gelen ilk işlem gününde ise PayPal hisseleri uçuşa geçti ve şirketin piyasa değeri 50 milyar doların üstüne çıktı. PayPal, halihazırda eBay’den yüzde 43 oranında daha yüksek bir piyasa değerine sahip. eBay, 2002’de PayPal için 1.5 milyar dolar ödemişti.

PayPal, web üzerinden yapılan ödemeler için hakim bir güç olmayı sürdürüyor. Buna ek olarak, Braintree ile varlığını mobil ödeme sahasına doğru genişleten PayPal, uygulama içi ödemeler için en önemli teknoloji sağlayıcılarından biri konumuna gelmişti.

Braintree, bir süre önce ABD’nin en önemli P2P ödeme servislerinden Venmo’yu satın almıştı. PayPal ise uluslararası para transferinde de söz sahibi olabilmek için Xoom’u bünyesine katmıştı. Bütün bunlar bir araya gelince PayPal, iyi çeşitlendirilmiş ve hızla büyüyen bir portföye kavuşmuştu.

Stripe gibi hızla büyüyen şirketlerle rakip haline gelen PayPal için Bitcoin gibi servisler daha varoluşsal bir tehlike arz ediyor. Başka bir şirkete göbek bağı olmaması sayesinde, PayPal’in ileriye dönük satın alma ve yetenek havuzu genişletme hamlelerinde daha aktif ve agresif bir tutum takınacağı düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER