Eğlence

EA CEO’su John Riccitiello 30 Martta görevinden ayrılıyor

Electronic Arts bir açıklama yaparak şirketin CEO’su John Riccitiello’nun 30 Mart tarihinde görevini bırakacağını kamuoyuna duyurdu. Bu duyurunun zamanlamasıysa oldukça ilginç. Zira şirket şu sıralar SimCity’nin yayınlanması esnasında yaşanan sorunlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Ancak yaşanan bu sıkıntıya rağmen, EA’den yapılan açıklamada oyunun satış rakamının iki haftalık süre içinde 1 milyonu aştığı belirtildi.

ea-logo-170812

Riccitiello’yu görevi bırakmaya iten sebeplerin ne olduğu şu an için net olarak bilinmiyor. EA’den yapılan açıklamada Riccitiello’nun görevi bırakmasına yönelik kararın şirketin yürütücü başkanı Larry Probst ve Riccitiello tarafından ortaklaşa alındığı ifade edildi. Riccitiello 2007 yılında Probst’un yerine CEO’luk koltuğuna oturmuştu. Yeni CEO arayış sürecinin liderliğini bizzat Probst’un sürdüreceği ve süreçte hem iç hem de dış adayların değerlendirmeye alınacağı aynı açıklamada ifade edildi.

Electronic Arts’tan yapılan açıklamalar sadece Riccitiello’nun ayrılığıyla sınırlı değil. Şirket son günlerin en çok konuşulan oyunu SimCity’ye ilişkin bazı bilgileri de kamuoyuyla paylaştı. Böylelikle EA’in Riccitiello’nun ayrılığı ve SimCity arasında bir bağ olmadığı mesajını vermeye çalıştığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. SimCity’de yaşanan sıkıntıları arkada bırakmak isteyen şirket bunun için ücretsiz oyun fırsatları sunacağını duyururdu. Yaşanan sıkıntılara rağmen, SimCity’nin oldukça etkileyici rakamlara imza attığını belirtmek gerek. Oyun iki haftalık süre içinde 15 milyon saatlik oynama süresine erişirken, kurulan şehir sayısı 5.7 milyona, inşa edilen bina sayısıysa 780 milyona ulaşmış durumda.

CEO’luk görevini 30 Mart itibariyle bırakacak olan Riccitiello’da bir açıklama yayınladı. Electronic Arts’ın yaratıcı ve yetenekli çalışanlara sahip inanılmaz bir şirket olduğunu söyleyen CEO, altı yıllık süreç içinde başarılanlardan ötürü gururlu olduğunu, ancak görevi devretme zamanının geldiğini belirtti. Yeni yönetimin yeniliği ve büyümeyi bir üst seviyeye taşıyacağını söyleyen Riccitiello, EA’in geleceği için çok iyimser olduğunu ifade etti. Riccitiello şirketin üst sınıf yeteneklere sahip ekibinin gelecek nesil oyun konsollarına geçiş sürecinin üstesinden geleceğini de sözlerine ekledi. Şirketin hedeflerini tutturamadığını kabul eden Riccitiello, bunun için sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul etti. Ancak bu itirafa rağmen Riccitiello EA’den 24 aylık bir süre boyunca işten çıkarma ödemesi alacak.

İlgili >> EA(1), (2), (3), Polygon

İLGİLİ HABERLER