Teknoloji

E-kitap servisi Oyster kapanıyor, yöneticleri Google’a transfer oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oyster-e-kitap-220915

”E-kitaplar için Netflix” olarak nitelenen Oyster’ın kapatılacağı açıklandı. Kapanma kararını Oyster CEO’su ve kurucuları bir blog yazısı aracılığıyla açıklarken, servisin birkaç ay içinde kapılarını tamamen kapatacağı belirtildi. Kararın neden alındığı konusunda bilgi verilmezken, ekibin e-kitap vizyonunun yeni fırsatları değerlendirmek için kullanılacağı belirtildi.

Oyster’ın kararında etkili faktörlerden birisi de Google gibi gözüküyor. Recode’da yer alan habere göre, Oyster’ın kurucuları ve CEO’sunun da bulunduğu bir grup çalışanı Google’a katılacak. Ancak bunun Google’ın Oyster’ı satın aldığı anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor.

Görünen o ki; Google, Oyster ekibinin bir kısmını transfer edebilmek için yatırımcılara ödeme yapacak. Oyster çalışanlarının Google Play Kitaplar ekibine katılacağı belirtilirken, şirket ekibin görevi konusunda henüz bilgi vermedi.

2013’te faaliyete geçen Oyster, belli bir aylık ücret karşılığında 100 bin e-kitaba erişim hakkı sunarak yola çıkmıştı. Aradan geçen sürede Macmillan, HarperCollins ve Simon & Schuster gibi yayınevleriyle yapılan anlaşmalar sayesinde Oyster’da sunulan e-kitap sayısı 1 milyonu aşmıştı. Oyster, Harry Potter serisi gibi özel içerikleri de kullanıcılarına sunmayı başarmıştı.

İLGİLİ HABERLER