Teknoloji

E Ink renkli kapasitif dokunmatik ekran örnekleri üretmeye başladı, ilk ürün yıl sonunda geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un Kindle’ının ve Sony’nin e-kitap okuyucularının enerji kullanımında cimri ekranlarının üreticisi şirketin sahibi olan E Ink Holding ekran teknolojisi üzerinde yapacağı en büyük yenilik için belirlediği takvime uygun bir şekilde ilerliyor.

Renkli panellerin örneklerinin cihaz üreticilerine gönderilmeye başlanmış. Hatta ilk talep Çin merkezli Hanvon adlı bir şirketten gelmiş. Bu Çinli şirketin bu sene sonunda piyasaya çıkarmayı planladığı E Ink okuyucularda renkli ekranlar yer alacak. Dokunmatik ekranlar iki farklı varyasyonda hazırlandı. Bunlardan bir tanesi ekran üzerinde çimdiklemeye, parmak sürümeye olanak sağlayan kapasitif panel, diğeri ise ekranı kalemle kontrol etmeyi sevenler için kalem dostu dijitalleştirici de içeriyor.

Yeni ekranların daha iyi tepki sürelerine ve yansımaya sahip olduğu söylenirken en büyük soru ise bu ekranların Kindle gibi popüler cihazlara ne zaman teşrif edeceği. Eğer Jeff Bezos’un renkli ekranlara karşı önyargısını dikkate alırsak, renkli E Ink ekranlar hiçbir zaman Kindle’a gelmeyebilir. Ancak işlerin rengi zamanla değişebilir, bunu da akıldan çıkarmamak gerekiyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER