Teknoloji

Dyson’ın yeni nemlendiricisi havayı ultraviyole ışıkla temizliyor

dyson-humidifier-1

Yeni ürün kategorilerine pek sık girmeyen Dyson, iki aydan kısa bir süre içinde yeni bir sahaya daha girerek ezber bozmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz eylül ayında 360 Eye adını taşıyan temizlik robotunu tanıtan şirket, şimdi de ilk nemlendirici cihazını görücüye çıkardı. Dyson humidifier adını taşıyan ürün, görsel açıdan akıllara 360 Eye’ı getirse de, pervanesiz Air Multiplier serisinin evrime uğramış bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Odak noktası olarak hijyeni ve eşit hava dağılımını gösteren Dyson, nemlendiricisinin suyu buharlaştırıp odaya yaymadan önce temizlediğinin altını çizdi.

James Dyson, nemlendiricilerin genellikle alerjiyle ve soğuk algınlığı semptomlarıyla mücadelenin bir aracı olarak değerlendirildiğini, ancak gerçekte pek çoğunun bu amacın aksine hizmet edebildiğini ifade etti. Çoğu nemlendiricinin bakterilere yataklık ettiğini söyleyen Dyson, daha sonra bu bakterilerin evin içine dağıldığına dikkat çekti. Şirket humidifier’ın havayı nemlendirmeden önce bakterileri yüzde 99.99 oranında öldürdüğünü iddia etti.

dyson-humidifier-2

Polikarbonat bir kasaya sahip olan Dyson humidifier, üç litrelik su tankıyla 18 saat boyunca ortamı nemlendirebiliyor. Uzaktan kumanda sayesinde nemlendiricinin kapanması için zaman ayarı yapmak veya 10 farklı hava akış yönteminden birini seçmek mümkün oluyor. Dyson gelişimi için 60.4 milyon dolar harcadığı nemlendirici için 643 prototip ürettiğini açıklarken, humidifier sıcak yaz günlerinde bir fan işlevi görebiliyor. Dyson ürünün fiyatı konusunda bir açıklama yapmazken, ilk olarak Japonya’da satışa sunulacak olan nemlendirici 2015’in sonbaharında ABD pazarına giriş yapacak.

İLGİLİ HABERLER