Manşetler

Dünyanın ilk mobil 3D işlemcisi NVIDIA Tegra 2 3D çok yakında hayatımıza girecek

Geride bıraktığımız CES 2011’in başrolünde yer alan oyunculardan bir tanesi kesinlikle NVIDIA’ydı. Çift çekirdekli Tegra 2 işlemcileri bu sene piyasaya çıkacak olan “süper telefonlar”da karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu telefonların mobil işlemci pazarını tamamen değiştirmesi bekleniyor. NVIDIA’nın bu seneki hamleleri bununla sınırlı kalacak gibi görünmüyor. Şirketin “Tegra 2 3D” yongasının dağıtımına önümüzdeki bahar aylarında başlanması bekleniyor.

Mobil Dünya Kongresi’nde yapılacak olan bir sunumun dosyaları internete sızdı. Sunumda Tegra 2 3D işlemcisinin 1.2 GHz’lik çalışma frekansına sahip ve çift Cortex A9 tabanlı olduğu belirtiliyor. Bu slayta göre NVIDIA yongaların üretimine bu çeyrekte başlayacak, Tegra 2 3D’li ilk cihazların çıkışı da önümüzdeki bahar aylarından itibaren gerçekleşecek.

Tüm dünyanın odağı giderek 3D görüntüleme teknolojilerine kayarken NVIDIA’nın da bu yönde adımlar atması cesur ve bir o kadar da mantıklı bir adım. Üretilecek olan yonganın hücre paralaksı kullanan ve Nintendo 3DS’te olduğu gibi mobil cihaza 3D efekti yaratma fırsatı veren Master Image TN-LCD ekranı destekleyecek kadar kuvvetli olduğu belirtiliyor.

Görünüşe göre 2011’in ikinci yarısında oldukça etkileyici ve 3D destekli mobil cihazlar bizi bekliyor.

İlgili – TechEye

İLGİLİ HABERLER