Manşetler

Dünyanın en küçük akıllı telefonu: Nokia 700 – Galeri

nokia700_5-540x540Nokia’nın bugün duyurduğu Symbian Belle işletim sistemiyle birlikte yeni cihazlar da tanıttı. Bu cihazlardan ilki Nokia 700’dü. Dokunmatik ekranlı monoblok akıllı telefon küçüklüğüyle göze çarpıyor. 110 x 50.7 x 9.7 mm’lik boyutlara sahip olan Nokia 700 sadece 96 gr.’lık ağırlığa sahip. Nokia 700 hem modern akıllı telefon işlevlerinden vazgeçmek istemeyen, hem de cebinde rahatlıkla taşıyacak bir telefon arayanlar için ideal görünüyor.

Nokia 700 beş bant radyo, WiFi, HSUPA 3G veri desteğine sahip. 1 GHz’lik işlemci barındıran bu telefon ayrıca GPS, pusula, Bluetooth ve FM radyo da barındırıyor. 7.3 saat sesli görüşme ve 465 saate kadar bekleme desteği sunan bir bataryaya sahip olan bu cihazda 5 megapiksellik tam odaklı ve LED flaşlı kamera yer alıyor. Bu kamera hem fotoğraf hem de video çekim desteğine sahip. 2 GB’lık kullanıcı belleğinin yanı sıra microSD kart yuvası sayesinde 32 GB’lık ek depolama alanı da sunuluyor.

3.2 inç’lik ClearBlack AMOLED ekranının Gorilla Glass cam ile koruma altına alındığı Nokia 700 böylelikle kullanıcılara mükemmel parlaklık ve kontrasta sahip görüntüler sunuyor. Dahili NFC desteği sayesinde kullanıcılar cihazlarını birbirine dokundurarak içerik paylaşımında bulunabiliyor. Bunun yanı sıra Nokia Play 360 gibi NFC destekli aksesuarlar da kullanılabiliyor.

Nokia 700 şimdiye kadar üretilmiş en çevre dostu cihaz olarak da dikkat çekiyor. PVC, RFR ve BFR gibi kirleticileri barındırmayan bu telefon biyoplastik, geri dönüştürülmüş plastik ve geri dönüştürülmüş metallerden üretildi. AMOLED ekran, çevresel ışık sensörü ve güç koruma modu sayesinde Nokia 700 bataryasını da idareli bir şekilde kullanıyor.

Gri, gümüş-beyaz, kırmızı, mavi ve mor gibi renk seçenekleriyle sunulacak Nokia 700’ün fiyatı vergiler ve ek ücretler hariç 270 avro olarak belirlenmiş durumda. Bu telefonun 2011’in üçüncü çeyreğinde çıkması bekleniyor.

İlgili – Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER