Manşetler

Dünyanın çift çekirdekli ilk Android’li akıllı telefonu: LG Optimus 2X

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android fanı olmanın en güzel taraflarından bir tanesi, yeni duyurulan ve “en mükemmel Android’li akıllı telefon” olarak nitelendirilen bir cihazın bu unvanı sadece birkaç hafta veya en azından birkaç ay tutacağını biliyor olmak. Daha geçtiğimiz hafta tanıtılan ve “en iyi Android cihazı” olarak nitelendirilen Nexus S, bu unvanını LG’nin Güney Kore’de duyurusunu yaptığı yeni cihazı Optimus 2X’e bırakmak zorunda.

LG’nin bu yeni cihazı içinde bulunduğumuz haftanın başında internete sızmıştı. LG bu ürünün basın duyurusunu yaparak işleri resmileştirmiş oldu. Çift çekirdekli Tegra 2 işlemci barındıran LG Optimus 2X 1080p HD video kaydetme ve oynatma yeteneğine sahip. HDMI çıkışı sayesinde çekilen görüntüleri HDTV’lerde de izlemek mümkün olacak. Ya da aynı iş DLNA desteği sayesinde kablosuz bağlantı aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. İvmeölçer, jiro sensör desteği ve HDMI çıkışı ile birlikte konsollardakine yakın bir oyun deneyimi sunması beklenen Optimus 2X’in hem önünde hem de arkasında kamera yer alıyor. microSD kart yuvası, micro USB portu ve 1500 mAh’lik batarya da Optimus 2X’in diğer teknik özellikleri arasında.

LG Optimus 2X, önümüzdeki ay Güney Kore’de satışa çıkacak, daha sonra ise Avrupa ve Asya’daki lansmanlar gelecek. Telefon ilk etapta Android 2.2 Froyo sürümüyle gelecek, ancak ilerleyen zamanlarda Android 2.3 Gingerbread sürümüne yükseltmek mümkün olacak.

İlgili – Boy Genius Report (Basın Bülteni)
İlgili – Engadget (İnceleme)

İLGİLİ HABERLER