Eğlence

Lazer ışını Rusya’nın Dünya Kupası’na veda etmesine neden oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

igor-akinfeev-rusya-270614

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’na gol çizgisi teknolojisinin damga vurması beklenirken, futbolla ilgisi olmayan teknolojiler ön plana çıkmışa benziyor. Uruguay’ın İtalya ile oynadığı maçta Giorgio Chiellini’yi ısıran Luis Suarez’in avukatı, Chiellini’nin omzunda diş izleri gösteren fotoğrafların üzerinde oynandığını iddia etmiş, yine de oyuncunun 9 maç artı 4 ay futboldan men cezası almasını engelleyememişti.

Dün itibarıyla kupaya veda eden Rusya Milli Takımı’nın teknik direktörü Fabio Capello da ortaya, akıllara Suarez’in avukatının iddiasını getiren, ilginç bir iddia attı. Tecrübeli teknik adam takımının kupaya veda etmesinin sorumlusu olarak tribünlerden Cezayir golünden saniyeler önce kaleci Akinfeev’e tutulan lazer ışınını gösterdi. 60. dakikada Cezayir’in kullandığı serbest vuruşta Akinfeev’in boşa çıkmasının ardından Slimani topu kafayla ağlara göndermiş ve skoru eşitleyen Kuzey Afrika temsilcisi bir üst tur vizesini almıştı.

Olay anına ait görüntülerde yeşil bir lazer ışınının Akinfeev’in üzerinde dolaştığı açıkça görülüyor. Serbest vuruş öncesinde yaptığı hareketler de kalecinin bu durumdan rahatsız olduğu izlenimini veriyor. Tam vuruş kullanılmadan önce ışının Akinfeev’in gözlerine yakın bir noktada dolaşması dikkat çekiyor. Ancak Rus kalecinin ışın yüzünde dolaştığı sırada gözlerini kırpmaması ve herhangi bir irkilme ibaresi göstermemesi ışının etkisinin sorgulanmasına yol açıyor.

FIFA’nın engellemelerine rağmen statlardan çıkarılamayan lazer cihazları özellikle Avrupa’da yıldız oyuncuların başına sıklıkla bela oluyor. Yasak olmasına rağmen bu ışınlar ülkemizde de rakip takım oyuncusunu rahatsız etmek için sık kullanılan yöntemler arasında yer alıyor. Yaşanan son olayda ise Rusya’nın elenmesinde tutulan lazer ışınından ziyade Akinfeev’in Güney Kore maçında yediği hatalı golün daha büyük etkide bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER