Teknoloji

Dubai drone yarışlarına ev sahipliği yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dubai drone yarışları

Drone’ları, ya da Türkçe adıyla insansız hava araçlarını, yarıştırmayı bir spor dalına dönüştürmek için oldukça ciddi girişimler gerçekleştiriliyor. Ancak Dubai tarafından atılan adım, gerçekleştirilen tüm çalışmaları gölgede bırakacak nitelikte. Dünyanın ilk drone yarışına ev sahipliği yapacağını açıklayan şehir, saatte 100 kilometre hızın üstüne çıkan insansız hava araçlarının kapışmasına sahne olacak. Yarışlar “World Drone Prix” ismiyle yapılacak.

Dubai drone yarışlarına 100’ü aşkın takım katılacak. Ön elemeler 7-8 Mart tarihlerinde gerçekleştirecek. Ön elemeleri başarıyla geçen 32 takım ise 11-12 Mart tarihlerinde en hızlı olmak için yarışacak.

Dubai’de gerçekleştirilecek etkinliğin Formula 1 tarzı bir şampiyonaya öncülük etmesi pek olası gözükmüyor. Ancak diğer yarış organizasyonlarının sıkıntılı günler geçirdiği bir ortamda, drone yarışlarının izleyicilerde yeni bir soluk ve heyecan yaratabileceği belirtiliyor.

Dubai’de gerçekleşecek yarışların kazananı 250 bin doların sahibi olacak. Dağıtılacak toplam ödül miktarıysa 1 milyon doları bulacak. Bu rakam otomobil yarışlarında verilen miktarların altında kalsa da, takımları gelecekte benzer etkinliklere katılma konusunda teşvik etmeye yeterli olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER