Manşetler

DSCO: Fotoğraflarınıza biraz hareket katmaya ne dersiniz?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dsco-001

Mobil uygulama mağazalarındaki fotoğraf düzenleme yazılımlarının sayısı her geçen gün artıyor. Ortamın kalabalıklaşması, fotoğraf düzenleme pazarının önde gelen oyuncularını bile kendilerini farklılaştıracak çözümler aramaya itiyor. Instagram, kolaj uygulaması Layout’un ardından Boomerang ile GIF işine girerek yetenek setini biraz daha genişletme yoluna giderken, Instagram’ın en önemli rakiplerinden biri olan fotoğrafçılık platformu VSCO ise “DSCO” adını taşıyan uygulamasıyla GIF animasyonu hazırlanmasına yardımcı oluyor. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’ta da GIF animasyonlarının desteklenmeye başladığı düşünülünce DSCO ve benzeri uygulamaların önemi artıyor.

dsco-005

VSCO Cam, fotoğraf meraklılarının en sevdiği paylaşım ve düzenleme araçları arasında yer alıyor. Şirketin yeni uygulaması DSCO da bu popülariteyi koruma misyonuyla yola çıkıyor. DSCO’nun kullanımı da oldukça basit. Öncelikli olarak VSCO hesabıyla uygulamaya giriş yapmak gerekiyor. Giriş işleminin tamamlanmasının ardından DSCO, kullanıcılardan kameraya erişim izni istiyor.

dsco-004

Bu iznin sağlanmasıyla birlikte kamera aktif hâle geliyor. Uygulamanın kamera arayüzü oldukça sade. Alt orta kısımda deklanşör tuşu bulunuyor. Üst ortada ise flaş ve kamera değiştirme ikonları yan yana duruyor. Kamera, DSCO için aynı zamanda bir ana ekran vazifesi görüyor. Ana ekranda iki parmakla yukarıdan aşağıya doğru sürükleme hareketi yapıldığında ise DSCO’nun ayarlar menüsü ortaya çıkıyor. Uygulamanın ayarlar menüsü oldukça sade. Bu menü üzerinden sadece oluşturulan GIF’lerin otomatik kayıt ayarı değiştirilebiliyor. Oturumu kapatmak için de bu menüyü ziyaret etmek gerekiyor. DSCO ile GIF animasyonu oluşturmak ise oldukça kolay. Deklanşöre basıldığında DSCO görüntü kaydı yapmaya başlıyor. Kaydın durmaması için parmağın deklanşör tuşunda basılı kalması gerekiyor. GIF oluşturma sürecinin ilerlemesi ise ekranın etrafında beliren ve yavaş yavaş tamamlanan renkli çerçeve üzerinden takip edilebiliyor.

dsco-003

GIF’in oluşturulmasının ardından sıra filtre seçimine geliyor. Kullanıcılar ekran üstünde sürükleme hareketleri yaparak farklı filtrelerin ön izlemesini gerçekleştirebiliyor. Filtre seçim işleminin tamamlanmasının ardından ekranın alt kısmında bulunan yukarı ok sembolüne dokunulduğunda paylaşım araçları ortaya çıkıyor. Çarpı ikonu ise mevcut projeyi çöpe gönderiyor. DSCO’nun paylaşım seçeneklerinde öncelik VSCO’ya veriliyor. Oluşturulan GIF animasyonları için kullanıcılara gösterilen ilk paylaşım seçeneği “VSCO’da Yayınla” oluyor. DSCO’da oluşturulan animasyon, VSCO Cam uygulamasında yayınlandıktan sonra film rulosuna kaydediliyor. Film rulosuna kaydın ardından Facebook, Twitter ve Instagram gibi diğer paylaşım seçenekleri de kullanıcıların karşısına çıkıyor.

dsco-002

Artık fotoğraf paylaşım ve düzenleme uygulamaları için tek boyutlu olmak yetmiyor. En popüler düzenleme uygulamalarından biri olan VSCO’nun bile çaba sarfetmesi gerekiyor. VSCO’nun çabasının ürünü olan DSCO, fotoğraflarına hareket katmak isteyenlerin yardım alabileceği uygulamalar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER