Teknoloji

Dropbox yeni yönetici paneli BT’ye daha fazla odaklanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dropbox bireysel kullanıcıların bulut depolama ihtiyaçlarını karşılama konusunda oldukça yetenekli. Bireysel kullanıcılarına sunulan hizmetten biraz daha fazlasına ihtiyaç duyan küçük işletmelerse Dropbox for Teams adı verilen platform sayesinde projelerde ortak çalışmak adına bir bulut depolama havuzu oluşturabiliyorlar. Kurumsal bazda verdiği hizmeti biraz daha genişletmeyi hedefleyen Dropbox bu amaç doğrultusunda yeni yönetici panelini tanıttı.

dropbox-for-teams-130213

Yeni yönetici paneli ”görünürlük” ve ”kontrol” fikirlerinin etrafında şekillenmiş durumda. Şirket bu alanların ikisinde de bazı ilerlemelerle kurumsal kullanıcıların karşısına çıkıyor. Görünürlük kısmında BT yöneticilerinin ekip üyelerinin son etkinliklerini, web oturumlarını, bağlı cihazlarını ve üçüncü taraf uygulamalarını görmeleri mümkün hale getirilirken, ekipteki herkesin etkinlik çizelgesi indirilebilecek ve yazdırılabilecek.

Kontrol kısmındaysa Dropbox yöneticilere hangi dosyaların şirket içinde kalacağını hangilerininse paylaşılabileceğini belirleme yetkisi veriyor. Dosyaların daha sağlam korunmasını isteyen BT yöneticileri diledikleri takdirde erişim için iki aşamalı bir doğrulama sistemini de devreye sokabilecekler. BT yöneticileri şirketten ayrılan çalışanları da doğrudan ekipten çıkarabilecekler veya hesaba erişimde sıkıntı yaşayan çalışanlara şifrelerini sıfırlamaları için e-posta gönderebilecekler.

İlgili >> Dropbox for Teams

İLGİLİ HABERLER