Teknoloji

Dropbox Pro yeni güvenlik özellikleri kazandı, depolama alanı 1 TB’ye çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dropbox-pro-1tb-280814-1
Dropbox ücretli Pro servisinin fiyatında indirime gitti. Bununla birlikte çeşitli yeni özellikleri de servise ekledi.

Dropbox’ın Pro’ya eklediği yeni özellikler arasında paylaşılan bağlantılar için şifre ve son kullanma tarihi eklemek bulunuyor. Ayrıca uzaktan silme işlevi de yenilikler arasında bulunuyor. Ayrıca aylık ve yıllık ücretlerde de indirme gidildi. Fiyat değişiklikleri ve yenilikler yeni Dropbox Pro kullanıcıları için geçerli olmaya başladı. Mevcut kullanıcılar da önümüzdeki birkaç gün içinde bu değişikliklerden yararlanmaya başlayacak.

Ücretli planlarda düzenlemelere giden Dropbox, depolama kapasitesini 1 TB’ye çıkardı. Diğer bir deyişle, kullanıcılar 100 GB ile 500 GB alan arasında 9.99 dolar ile 49.99 dolar arasında seçim yapmak yerine, ayda 9.99 dolara 1 TB’lık bulut depolama alanının sahibi olacak.

Google Drive’ın, en büyük rakiplerden bir tanesinin de 1 TB’lık alanı ayda 9.99 dolara sunduğunu hatırlatmak gerekiyor. Böylelikle Dropbox Pro rekabette en büyük eksikliklerden birini gidermiş oldu.

dropbox-pro-1tb-280814-3

Yeni fiyatlandırma politikasının yanı sıra, Dropbox Pro daha güvenli hâle geldi. Kullanıcılar dosya bağlantılarının paylaşımı sırasında şifre belirleme ve dosyalara erişimin sadece şifreyle gerçekleştirilmesini sağlama fırsatını elde ediyor. Ayrıca paylaşılan dosya ve diğer içerikler için de son kullanma tarihleri belirlemek mümkün olacak. Bu, sadece kısıtlı bir süre için belirli şeyler paylaşmak isteyenler için ideal olacaktır. Ayrıca kullanıcılar paylaşılan bağlantılar için düzenleme veya sadece görüntüleme izinleri de verebilecek.

dropbox-pro-1tb-280814-2

Son olarak Dropbox Pro kullanıcıları cihazlarının çalınması veya başına benzer bir durumun gelmesi hâlinde paylaşılan bir klasörü uzaktan temizleyebilecek. Uzaktan silme işlemi için kullanıcıların ilk önce Dropbox hesaplarına girmesi ve daha sonra cihazlarının bağlantısını keserek kaybolan cihazdan dosyaların silindiğine emin olmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER