Teknoloji

Dropbox iOS uygulaması Touch ID desteği kazandı

dropbox-guncelleme-211014

Uygulama geliştiricileri yavaş yavaş Apple’ın Touch ID teknolojisini uygulamalarına ekliyor. Son olarak Dropbox da bu kervana dahil oldu.

Dropbox ekibi iOS için Dropbox uygulamasını güncelledi, uygulamayı sadece iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın daha büyük ekranlarına uyumlu hâle getirmekle kalmadı, ayrıca Touch ID desteğini de ekledi.

Touch ID teknolojisi ilk olarak iPhone 5s ile çıkış yapmıştı. Ana Ekran tuşuna yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu telefonun ekran kilidinin kaldırılmasını veya iTunes Store satın almaları sırasında Apple kimliğine girişi, parmağı ana ekran tuşuna dokundurarak gerçekleştirmeyi sağlıyor.

iOS 8’in çıkışıyla birlikte Apple Touch ID işlevini üçüncü taraf uygulamaların erişimine açtı. Dropbox da bu imkandan yararlanmaya başladı. Bundan böyle Dropbox uygulamasında hesaba giriş için PIN kodu veya şifre yerine Touch ID kullanmak yeterli olacak. Üstelik her şey emniyet altında olacak. Apple uygulamaların kullanıcı adı ve şifre gibi bir servise erişimi sağlayan verileri işletim sisteminin anahtar zincirinde, şifreleme aracılığıyla korunan bölümü içinde saklıyor.

iOS 8 ile birlikte Touch ID’yi herhangi bir uygulamanın anahtar zincirine erişimine yetki vermek için kullanmak mümkün oluyor, bu da farklı birçok şifreyi akılda tutma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Üstelik bu sırada güvenlik de üst seviyede tutuluyor. Touch ID desteğinden yararlanan diğer uygulamalar arasında Mint, Day One ve Evernote da bulunuyor.

Touch ID desteğinin eklenmesinin yanı sıra Dropbox iOS 8’de Zengin Metin Formatı dosyalarını ön izlerken karşılaşılan hatayı ve bunun gibi çeşitli sorunları çözdü.

İLGİLİ HABERLER