EğlenceManşetler

Dots: Noktaları birleştirmeye hazır mısınız?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dots-0001

Mobil oyunların hazırlanması sırasında eskilerin popüler oyunlarından ilham alınması sıklıkla karşılaşılan bir durum. Bir zamanlar pek çok kişinin heyecanla oynadığı oyunlar, artık mobil cihazlarda birebir uyarlamaları veya farklılaştırılmış versiyonlarıyla boy gösteriyor. Popüler masa oyunları arasında yer alan Connect 4 da, mobil oyunlara ilham verme konusunda üst sıralarda yer alıyor. Dots da Connect 4’dan doğan oyunlar arasında tasarımı ve farklılaştırılmasıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

dots-0002

Dots, iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak oyunun çeşitli uygulama içi satın alma unsurları barındırdığını en baştan belirtmek gerekiyor. İlk kez başlatıldığında oyunculara bir-iki küçük nokta birleştirme egzersizi yaptırılıyor. Bu egzersizlerin ardından oyuncular Dots’un ana ekranına yönlendiriliyor.

dots-0004

Dots’un ana ekran tasarımı oldukça minimalist ve sevimli. Beyaz fonun üstüne oyunun farklı modlarına erişmek ve sekmeleri arasında gezinmek için çeşitli sekmeler yerleştirilmiş. Oyun bölümlerine erişim sağlayan dört büyük ikon ekranın ortasında bulunuyor.

dots-0003

Dört oyun modundan ilkinde oyuncular zamana karşı yarışıyor. Bu modda oyunculardan 60 saniye içinde mümkün olduğunca çok noktayı birleştirmeleri isteniyor. Birleştirilen noktaların sayısı arttıkça kazanılan puanlar da yükseliyor. Bu noktada Connect 4’dan farklı olarak Dots’taki nokta renklerinin sayısının ikiden fazla olduğunu, aynı anda dörtten fazla noktanın birleştirilebildiğini ve çapraz birleştirme yapılamadığını söylemek gerekiyor.

dots-0005

Oyun ekranının altında bulunan ve yanlarında çeşitli rakamlar yer alan üç ikon, Dots’taki güçlendirme araçlarını sembolize ediyor. Mor renkli ikon, oyunculara ekstra hamle veya süre kazandırıyor. Kırmızı renkli ikon ise seçili bir noktanın küçültülmesini ve tahtadan kalkmasını sağlıyor. Yeşil ikon ise oyuncuların seçtiği bir renk grubundaki noktaları yok ediyor.

dots-0007

 

Ana ekranda bulunan “Moves” (Hareketler) modunda, oyunculardan kendilerine verilen hamle sayısı içinde maksimum puana erişmeleri talep ediliyor. Bu bölümde oyunculara 30 hamle yapma izni veriliyor. Ancak dileyen kullanıcılar ekstra güçlendirme aracıyla hamle sayısını artırabiliyor.

dots-0006

Dots’un “Challenges modunda ise oyuncular Zamanlı veya Hareketler modunda başka oyunculara karşı mücadele ediyor. Buradaki diğer oyuncuların bot mu yoksa gerçek insan mı olduğu konusunun biraz belirsiz kaldığını belirtmekte fayda var. Challenges modunda karşılıklı oyun deneyimi eş zamanlı olarak işlemiyor. Öncelikli olarak taraflardan biri hamleleri tamamlarken, ardından karşı tarafın hamlelerini yapmasıyla kazanan belli oluyor.

dots-009

Dots’un “Infinite” adını taşıyan sınırsız oyun modunun keyfini çıkarmak içinse 5,29 TL ödeme yapmak gerekiyor.Dots’un tahta tasarımında kullanılan “Designer” özelliğinden ise 7,99 TL karşılığında faydalanılabiliyor. Kendi oyununu tasarlamak isteyenler, “Designer” özelliği için ellerini ceplerine atmaları durumunda keyifli zaman geçireceklerdir. Dots’ta bölümler tamamlandığında oyuncuların puanları hesaplanırken, bölümde kaydedilen başarılara göre ekstra puanlar kazanmak da mümkün. Bu başarıların hepsi, farklı ve sevimli ikonlarla sembolize ediliyor. Kazanılan puanlar ise güçlendirici araçların satın alınmasında kullanılabiliyor.

dots-0008

Dots, hem minimalist ve şık tasarımı hem de insanı germeyen keyifli oyun deneyimiyle, rahat vakit geçirmek isteyenler için fazlasıyla uygun bir tercih gibi gözüküyor. Oyun, iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER