Teknoloji

Donald Trump’tan teknoloji liderlerine: Bir şeye ihtiyaç duyarsanız doğrudan beni arayın

donald trumpABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, New York’taki Trump Tower’da teknoloji endüstrisinin zirvesini temsil eden yöneticilerle bir araya geldi. Trump, teknoloji sektörünün liderlerinden bir sıkıntıyla karşılaştıklarında doğrudan kendisini aramalarını istedi. Yeni ABD Başkanı, teknoloji sektörüne “Size yardım için yapabileceğimiz bir şey varsa biz orada olacağız.” sözleriyle seslendi. Ekibinin ya da kendisinin aranması arasında bir fark olmadığını söyleyen Trump, yönetim kadrosunda resmi bir komuta zincirinin olmadığının altını çizdi.

Trump’ın teknoloji liderleriyle buluşmasına ilgi oldukça yoğundu. Apple CEO’su Tim Cook, Alphabet CEO’su Larry Page, Alphabet Başkanı Eric Schmidt, Amazon CEO’su Jeff Bezos ve Facebook COO’su Sheryl Sandberg toplantıya katılan isimler oldular. Trump’ın danışma kuruluna giren Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk da masada yerini aldı.

ABD’nin yeni başkanına ise masada yardımcısı Mike Pence, çocukları ve geçiş ekibinde de de yer alan Silikon Vadisi’nin ünlü isimlerinden Peter Thiel eşlik etti.

Televizyon kameraları toplantının ilk birkaç dakikasında görüntü alsalar da, bir süre sonra dışarıya çıkarıldılar. The New York Times’ın haberine göre, resmi bir ajandası olmayan toplantıda genellikle istihdam üzerine konuşmalar yapıldı. Microsoft CEO’su Satya Nadella, IBM CEO’su Ginni Rometti, Intel CEO’su Brian Krzanich, Cisco CEO’su Chuck Robbins ve Oracle eş CEO’su Safra Katz da toplantıya katıldı. Peter Thiel’in kurucularından biri olduğu veri analiz şirketi Palantir’in CEO’su Alex Karp’ın da toplantıda hazır bulunması gözden kaçmadı.

Donald Trump ticaret konusunda kolaylık vadetti

Donald Trump, teknoloji liderlerine malların ülkeler arasında serbest dolaşımını kolaylaştıracak adımlar atma sözü verdi. Adil ticaret anlaşmaları yapacaklarını belirten yeni ABD Başkanı, bu konuda gelecek önerileri dinlemeye açık olduklarının da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER