Teknoloji

Donald Trump @POTUS Twitter hesabını kullanmaya başladı

facebook donald trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trumpDonald Trump, dün (20 Ocak) gerçekleştirilen yemin töreniyle ABD’nin 45. başkanı olarak görevi Barack Obama’dan devraldı. Obama, Trump’a Beyaz Saray’ın anahtarlarıyla birlikte pek çok yetki ve araç devretti. @POTUS Twitter hesabı da, Obama’dan Trump’a geçen Beyaz Saray “varlıkları” arasında yer alıyor.

2015’in mayıs ayında faaliyete geçen @POTUS hesabından Barack Obama tarafından gönderilen tweetler, @POTUS44 hesabına taşındı. Aynı işlem Obama’nın yardımcısı Joe Biden ve eşi Michelle Obama’nın hesaplarına da uygulandı.

Daha başkanlık yarışına girmeden önce aktif bir Twitter kullanıcısı olan Donald Trump, kampanya süresince de Twitter hesabından ayrı kalmamıştı. Başkanlığa seçildikten sonra da görüşlerini @realDonaldTrump hesabından paylaşan Trump, göreve başladıktan sonra da bu hesaptan vazgeçmeyeceğini daha önce açıklamıştı.

Donald Trump başkan olarak ilk tweetlerini eski hesabından attı

Yemin töreniyle birlikte görevi resmen devralan Trump, ABD Başkanı olarak ilk tweetlerini de emektar hesabından paylaştı. Trump, ilk tweetlerinde gerçekleştirilenin sadece yetkilerin bir başkandan diğerine devredilmesiyle sınırlı olmadığını ve gücün Washington D.C.’den halka aktarılması döneminin başladığını belirtti.

Trump, @POTUS hesabında işlerin daha resmi biçimde yürüyeceğini de ilk tweetleriyle gösterdi. Yeni ABD Başkanı, emrine sunulan hesaptan ilk olarak yemin törenindeki konuşmasının Facebook bağlantısını paylaştı. Ardından “Tüm alem adına teşekkür ediyorum!” notuyla bir fotoğraf gönderen Trump, kendi orijinal hesabından yaptığı bir paylaşımı @POTUS hesabından retweet etmekten de geri kalmadı.

İLGİLİ HABERLER