Teknoloji

DJI drone’lar ile Facebook’a canlı yayın çok yakında mümkün olabilir

dji droneİnternet üzerinden canlı yayın yapmak, teknoloji dünyasında son zamanların en popüler eğilimleri arasında yer alıyor. Drone’lar da teknolojik oyuncaklara meraklı olanların en son gözdeleri arasında buluyor.

Facebook ve DJI arasındaki işbirliği, bu iki popüler olguyu bir araya getiriyor. Facebook F8 geliştirici konferansında verdiği sözü tutarak DJI drone sahiplerinin kaydettikleri görüntüleri sosyal medya platformunda paylaşmasını mümkün kılıyor.

Facebook son zamanlarda canlı video yayını konusuna büyük önem veriyor. Şirket canlı videoyu hizmetlerinin merkezine yerleştirme konusunda önemli adımlar atıyor. Canlı yayın süresindeki 90 dakika sınırlamasını kaldıran Facebook, canlı yayın tekrarlarında da kullanıcıların doğrudan en önemli anlara geçiş yapabilmesini mümkün kılmıştı. Drone aracılığıyla kaydedilen görüntülerin de canlı yayınlanabilecek olması, Facebook’un canlı yayın platformuna değer kazandıracak bir özellik niteliği taşıyor. Sosyal paylaşım sitesinin canlı yayın platformunu geliştirmek için yakında yeni özellikler duyurması kimse için pek şaşırtıcı olmayacaktır.

DJI drone’lar ile Periscope ve YouTube’da canlı yayın yapılabiliyor

Engadget sitesinde yer alan habere göre, DJI’ın iOS Go uygulaması için bugün (25 Mayıs) yayınlanacak güncelleme ile Phantom ve Inspire modelleriyle kaydedilen görüntülerin Facebook üzerinden canlı yayınlanmasının önü açılacak. Söz konusu özelliğin Android kullanıcılarına da sunulacağı belirtilse de, bunun için kesin bir tarih verilmiyor. DJI drone ile kaydedilen görüntüler bir süredir Periscope ve YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER