EğlenceManşetler

DirectX 12 yeni donanım gerektirmeyecek, Xbox One’da da oyun performansını artıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft DirectX 12’nin en yeni versiyonunu 2014 Oyun Geliştiricileri Konferansında paylaştı. Mevcut bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve Xbox One oyun konsolu DirectX 12 tabanlı yeni geliştirme araçlarının gelmesiyle birlikte performansta dikkate değer artışlar görecek.

directx-12-210314

Normalde DirectX’in yeni versiyonları donanım güncelleme döngülerini tetikliyor, oyun keyfini doyasıya yaşamak isteyenlerin en son model donanımlara terfi etmesi noktasında bazen zorlayıcı olabiliyor. Ancak DirectX 12 ile birlikte Intel, AMD, Nvidia ve Qualcomm gibi dört büyük yonga üreticisi yeni API’ların mevcut yongalarında da çalışacağını açıkladı.

Microsoft DirectX12’nin Windows 7’yi destekleyip desteklemeyeceği noktasında herhangi bir bilgi vermedi, ancak görünen o ki, DirectX 12 Windows 9’un piyasaya çıktığı zamanlarda yayınlanmış ve bu gelecek Windows sürümünü destekler hâle gelmiş olacaktır.

GDC 2014’te gerçekleştirilen duyuruda Xbox One oyunlarında, akıllı telefonlarında veya PC’de ne seviyede bir performans artışı sağlanacağı noktasında pek fazla detay verilmedi. Microsoft, API’ların tek bir CPU’nun bir görev için harcayacağı zamanı, GPU’yu da görevlendirerek yarı yarıya azalttığını belirtiyor ve DX12’nin akıllı telefonlar üzerinde de güç tüketimi bakımından daha tasarruflu grafik işleme tekniklerine katkıda bulunacağını ekliyor.

Microsoft’un söylediğine göre ilk DX12 oyunları 2015’in sonlarına doğru çıkmaya başlayacak. Ancak bu yılın sonlarına doğru bir ön izleme sürümünün de yayınlanması bekleniyor.

İlgili >> Microsoft

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER