Teknoloji

Dikkatli olun, her türlü USB cihazı verilerinizi çalabilir

Bir grup Kanadalı hacker herhangi bir USB cihazının nasıl bir çeşit truva atına dönüştürülebileceğinin yolunu bulmuşlar. Tak-çalıştır USB cihazları genellikle kendilerini PC’ye tanıtırlar. Bilgisayar USB cihazı kendisini nasıl tanıtırsa ona inanır. Örneğin bir klavye kendisini kamera olarak tanıtırsa, PC bu cihazı kamera olarak kaydedecektir.

Bu baştan-güven tasarımı herhangi bir çevresel cihazı hiç kimsenin ruhu duymadan veri toplama ya da iletmek için uygun hâle getiriyor. Royal Military College of Canada görevlileri John Clark, Sylvain Leblanc ve Scott Knight bir klavyenin devrelerinde düzenleme yaparak sunucu cihazın sabit disinden veri çalmayı ve bu veriyi bir LED lamba üzerinden Mors alfabesi kullanarak başka bir yere iletmeyi başardılar.

USB cihazını kullarak e-posta ve FTP gibi diğer yöntemlerle de veri iletimi yapmak mümkün, ancak araştırmacıların esas amacı donanım tabanlı bir truva atıyla bilgisayarın güvenlik duvarının geçilebileceğini göstermekti. Korsanlar bir klavyeyi modifiye edilmiş bir diğeriyle değiştirip cihaz üzerinde istedikleri gibi cirit atabilirler. Truva atı cihazlar web kamerasından tutun da USB tabanlı kahve ısıtıcılarına kadar değişik formlar altında gelebilirler.

İlgili – New Scientist

İLGİLİ HABERLER