Eğlence

Digiturk CEO koltuğuna Yousef Al-Obaidly oturdu

digiturk ceo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

digiturk ceoBirkaç hafta önce Katarlı beIN Media Group tarafından satın alınma süreci tamamlanan Digiturk’ü yönetecek isim de belli oldu. beIN Media Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nasser Al-Khelaïfi, Digiturk CEO’su olarak Yousef Al-Obaidly’nin belirlendiğini açıkladı.

Nasser Al-Khelaïfi, Digiturk’ün satın alınmasının beIN MEDIA GROUP’un küresel genişleme sürecinde önemli bir kilometre taşı olduğunu kaydetti. Al-Khelaïfi, şimdiden spor kanalları arasında belli bir sinerjinin yaratıldığını, eğlence alanında ve diğer alanlarda olumlu etkileşimler elde edildiğini gördüğünün altını çizdi. Digiturk’ün dönüşüm sürecini yönetmek için, beIN MEDIA GROUP’un başkan vekili olan Yousef Al-Obaidly?nin Digiturk CEO’su olarak atanmış olmasına ek olarak grup içindeki mevcut sorumluluklarını da sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Nasser Al-Khelaïfi ile birlikte 14 yıldır beIN MEDIA GROUP’taki çeşitli pozisyonlarda çalışan Yousef Al-Obaidly, Digiturk’ün satın alınması sürecinde de rol oynamıştı. 26 Ağustostan bu yana da Türkiye’deki dönüşüm sürecini yürütüybordu.

Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly kimdir?

Digiturk CEO’su olan Yousef Al-Obaidly, 2003 yılında MENA bölgesinin en önde gelen ödemeli spor TV ağının lansmanında önemli bir rol oynadı. Daha sonra 2012 yılında, beIN SPORTS Fransa, Amerika ve Asya-Pasifik?in tanıtılmasıyla beraber, spor ağının uluslararası genişlemesini başlattı. Aralık 2013’te ise beIN MEDIA GROUP CEO’su Nasser Al-Khelaïfi ile beraber Al Jazeera Sport’un uluslararası spor ağı olan beIN SPORTS’a dönüşümünü tamamladı. Şu anda beIN MEDIA GROUP’un başkan vekili olmasının yanı sıra, beIN SPORTS Fransa, Amerika ve Asya- Pasifik’in de başkanlık görevini yürütüyor. Bunlara ek olarak; Katar Tenis Federasyonu genel sekreterliği, Katar Spor Yatırımları (QSI) yönetim kurulu üyesi, Paris Saint-Germain futbol kulübü ve Paris Saint-Germain hentbol kulübü yönetim kurulu üyelikleri görevini yapıyor. Yousef Al-Obaidly Seattle Üniversitesi mezunu. 

İLGİLİ HABERLER