Manşetler

Digg’in kurucusu Kevin Rose’a göre yeni iPad 3-4 hafta içinde tanıtılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Digg.com sitesinin kurucusu Kevin Rose haftasonuna girmeden önce yaptığı blogunda açıklamada, güvenilir bir kaynağa dayanarak Apple’ın ikinci nesil iPad’i gelecek 3-4 hafta içinde duyuracağını belirtti, 1 Şubat tarihini de muhtemel gün olarak işaret etti.

Rose bu açıklamasına ek olarak yaptığı başka bir açıklamada ise ikinci nesil iPad’in ekranının mevcut modellere göre daha yüksek çözünürlüğe sahip olacağını, ancak bunun iPhone 4 ya da dördüncü nesil iPod touch’taki gibi Retina ekran olmayacağını belirtti. Birçok kişi iPad’in ekranında Retina’dakine eşdeğer piksel yoğunluğuna ulaşmanın fazlasıyla zor olacağını, 2560 x 1920’lik gerekli çözünürlüğü kaldırmak için çok yüksek miktarda gücün gerektiğini belirtiyor.

Rose senelerdir bazı konular hakkında doğru bilgi aktarıyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı Apple’ın Eylül 2008’de açıklamış olduğu yeni iPod serisiyle ilgili verdiği ipuçlarıydı. Bazı tahminlerinin doğru çıkmadığı olsa da, tahminlerinin veya söylediklerinin dikkate alınmasında fayda var.

Ortalıkta dolaşan başka dedikodular ise Apple’ın Verizon ile birlikte önümüzdeki Salı günü düzenleyeceği muhtemel iPhone duyurusuyla birlikte yeni iPad’in de duyurusunu yapacağını işaret ediyor. Bununla birlikte yeni iPad’in Şubat ayı başında piyasaya çıkabileceği de iddia ediliyor. Ancak Rose’un ortaya attığı 1 Şubat iddiası, iPad’in Şubat ayında piyasaya çıkışını biraz zorlaştırıyor. Zaten genel beklenti Apple’ın yeni iPad’i birinci nesil iPad’de olduğu gibi Mart ayı sonu ya da Nisan ayı başında başta ABD olmak üzere yurtdışında satışa çıkaracağı yönünde.

İlgili – Kevin Rose

İLGİLİ HABERLER