Teknoloji

Digg Google Reader’ın yerine geçmeyi hedefleyen RSS okuyucusunu tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni Digg ekibinin hazırlıklarını yaptığı RSS okuyucusunun çıkış tarihi açıklandı. 1 Temmuzda kapanacak Google Reader sonrası dönemde müşteri kapmaya çalışacak olan Digg Reader’ın ilk versiyonu üç aydan kısa bir sürede geliştirildi. Görünüş açısından Google Reader’a bir hayli benzeyen bu servis ne var ki bazı özelliklerden yoksun şekilde çıkacak. Bunların arasında arama işlevi de yer alıyor, neyse ki Digg bu özelliğin ilerleyen aşamalarda ekleneceğini kaydetti.

Digg-Logo-150313

Digg tarafından konuyla ilgili olarak hazırlanan blog yazısında, hedefin web ortamında ve mobil ortamda okuma deneyimini temiz, sade, işlevsel ve hızlı hâle getirmek olduğu belirtildi. Digg Reader ilk olarak Digg’e bir RSS okuyucusu istedikleri şeklinde geri bildirimde bulunan 17 bin kadar kullanıcıya sunulacak. Daha sonra ise üye olan herkes bu hizmetten yararlanabilecek. Digg, okuyucunun 26 Haziran tarihinden itibaren herkesin kullanımına açılacağını kaydetti. Bu tarih Google Reader’ın kapanmasından yaklaşık bir hafta önceye denk geliyor.

İlginizi çekebilir: Google Reader yerine kullanılabilecek 10 farklı alternatif

Google Reader’dan kolay veri aktarımı en önemli unsur niteliğini taşıyor. Bu arada Digg, RSS verilerini web versiyonuyla eş zamanlayan bir iPhone uygulaması da çıkarıyor, Android uygulamasının da yolda olduğu kaydedildi. Tanıtılan tüm işlevler ücretsiz olacak, ancak Digg gelecekte paralı işlevler de çıkarmayı planlıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER