Teknoloji

Digg Dialog içerik üreticilerini tüketicilerle buluşturuyor

digg-dialog-091015-1

Digg 2010 yılında Reddit benzeri bir servis olmak yerine internetin en iyi içeriklerini bir araya getirmeye odaklanan bir servis olmak üzere yön değiştirdi ve internetin kıyısında köşesinde kalmış en ilgi çekici içerikleri ziyaretçilere ulaştırmaya devam ediyor.

Bununla birlikte Digg, sunduğu deneyimi daha da genişletmek için yeni ürünler üzerinde de çalışıyor. Geçmişte çıkarılan Digg Reader bunlardan bir tanesiydi. Şimdiyse yeni bir servisi, ziyaretçilerin içerik yapımcılarıyla bir araya gelmesini sağlayacak Digg Dialog’u faaliyete geçiriyor.

Digg belirli makaleleri seçecek ve yazarına ya da uzmanına bunun hakkında toplulukla konuşma davetinde bulunacak. Eğer davet edilen kişiler davetleri kabul ederse, görüşme ayarlanacak ve bu sitenin ana sayfasında duyurulacak.

digg-dialog-091015-2

Digg Dialog biraz Reddit’in Ask Me Anything (Bana Her Şeyi Sor) özelliğini hatırlatıyor, ancak ünlülerden çok makalelerin yazarlarına odaklanıyor. Digg, bir şeyler tanıtanlara hizmet veren bir servis olma niyetinde olmadığını söylüyor.

Digg Dialog biraz canlı sohbeti hatırlatıyor, gelen cevaplar da gerçek zamanlı şekilde gösteriliyor. Digg içinde içerikleri görüntülemeyi kolaylaştıran farklı türlerde gösterimler sunuluyor, bunların arasında “Live” (Canlı), “Most Dugg” ve “Answered”(Cevaplanmış) gibi bölümler bulunuyor.

Digg Dialog web, mobil web sitesi ve Digg’in yeni iOS uygulaması üzerinden çalışıyor. İlk uygulama bugün, Wikipedia ile ilgili bir yazı yayınlayan Paul Ford ile yapılacak.

İLGİLİ HABERLER