Teknoloji

Tablet bilgisayarları hedefleyen NVIDIA Tegra 2 resmiyet kazandı

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

NVIDIA_Tegra_250_F_largeNVIDIA, Tegra 2 olarak adlandırılan yeni nesil Tegra platformu resmi olarak duyuruldu. 40 nm mimarili yonga 1080p Full HD desteğine ve Flash 10.1 hızlandırma teknolojisine sahipken Windows CE, Windows Mobile ve Android gibi mobil işletim sistemleriyle uyumlu çalışıyor. NVIDIA Google Chrome OS desteği üzerinde de çalıştıklarını belirtti.

Tegra 2, 1 GHz hızında çalışan ARM Cortex A9 çekirdeğini kullanıyor. NVIDIA’nın iddiasına göre yeni nesil eski nesil Tegra’ya göre dört kat daha fazla performans sunuyor. Tegra 2 tabanlı, ekran boyutu 5 ile 10 inç arasında değişen tabletler bu hafta içinde CES 2010’da görücüye çıkmış olacak. NVIDIA,  Tegra 2 ile segmentin diğer oyuncuları Atom ve Snapdragon arasından sıyrılmayı planlıyor. Ayrıca şirket Tegra 2 ile klavyesiz tabletlere odaklandıklarını belirtiyor. Bu arada şirketin mevcut birinci nesil Tegra 1 yongaseti de hemen ortadan kaybolmayacak, ancak tablet tarzı cihazlardan çok akıllı telefonları hedefleyecek.

İlgili – NVIDIA

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.